Vrouwen willen er niet meer jonger uitzien

cream-194126_640

Waar anti-rimpelcrèmes nog hard over de toonbank gaan tegenwoordig, wijst een onderzoek uit dat niet alle vrouwen daar meer van houden.

Leuk nieuws is het wat het farmaceutische bedrijf Allergan brengt in the Telegraph. Onderzoek wijst namelijk uit dat wij vrouwen, toch liever voor een natuurlijke look gaan en zonder toevoegingen oud willen worden.

Het bedrijf vroeg aan tweeduizend vrouwen van 18 jaar een ouder, hoe ze graag ouder willen worden. Ze kregen foto’s te zien van vijf vrouwen van begin vijftig, waarna de deelnemers bewerkte versies van diezelfde foto’s te zien kregen. Eén waarop de afgebeelde vrouw ontdaan was van al haar rimpels en één waar de rimpels alleen iets vervaagd waren.

De vrouwen mochten vervolgens tussen de twee foto’s kiezen en er werd bijna unaniem gekozen voor de foto waar de rimpels nog te zien waren. De helft van de vrouwen vond de rimpelloze beelden onnatuurlijk en 41 procent dacht dat de foto’s met zichtbare rimpels helemaal niet bewerkt waren.

Zelf gaven de vrouwen aan dat ze een aantal van hun eigen rimpels graag kwijt willen, maar over het algemeen vinden dat hun rimpels hun gezicht karakter geven. Alle rimpels weghalen is dus geen optie want dan wordt het onnatuurlijk volgens de meeste oudere vrouwen.

Voor mannen is dit fijn, zij zijn nou eenmaal meer van een natuurlijke look bij vrouwen. Ook voor vrouwen zelf vind ik het een vooruitgang, je bent mooi zoals je bent, daar kan geen zalfje tegenop!

Lees ook:Mannen houden van natuurlijke borsten
Lees ook:Gespierde vrouwen zijn geliefd
Lees ook:BBC ontdekt: datingsites vol fake-profielen
Lees ook:Mannen zijn niet alleen bezig met seks
Lees ook:Vrouwen verwijderen pas na lange tijd make-up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.