Nerds zijn de perfecte vriendjes

Nerds zijn populairder dan ooit. De ‘Big Bang Theory’ is een hit op tv, de term ‘nerd’ is een soort van coole geuzennaam geworden en ze zijn gewild bij de vrouwtjes. Echt waar.

Na de Apple-geniuses zijn het nu de bèta’s in het algemeen: volgens Wiskundemeisje Ionica Smeets zijn zij de beste vriendjes ever. En zij kan het weten, want ze kent ze en is er met een getrouwd. Om te bewijzen dat ze gelijk heeft, tikte ze zeven overtuigende argumenten op. In Volkskrant Magazine beschreef Smeets de voordelen van een bètaman als vriendje op:

Hij is slim
Een lekker lijf of een sportieve inborst zijn handig, maar deze mannen zijn slim. Heel slim. Stel je voor dat hij met z’n analytische hersens een perfect weekendje weg plant. Dat moet wel fantastisch worden. Oh, en er is een dikke kans dat hij rijk wordt, want daar hebben bèta’s een handje van.

Hij is volwassen
Een bètaman zit tot zijn 25e in  de boeken/achter de computer/aan de soldeerbout en is daardoor waarschijnlijk geen voetbalhooligan of partyanimal geworden. Hij stelt zich niet aan, weet wie hij is en is trots op wat hij kan zonder dat hij daarover loopt te patsen.

Hij heeft een baan
In tijden van crisis is er genoeg werk voor de bètaman. Blijkbaar komen vooral statistici gemakkelijk aan de bak. Handig om te weten, bij het jagen of zoeken op datingsites.

Hij is enthousiast
Herinner je je Alexander Klöpping bij DWDD. Hij is enthousiast als hij over techniek en gadgets praat en stuitert nog net niet van z’n stoel als hij een echt leuk nieuwtje heeft. De bètaman doet niet aan cool en onverschillig en dat maakt ‘m eh, cool!

Hij is handig
Mannen zijn sowieso handig om lampen in te draaien en kleine klusjes in huis op te knappen, maar bètamannen zijn nog net een stukje handiger. Ze zorgen ervoor dat je wifi het doet en dat je via je laptop Spotify op je stereo kan besturen.

Hij heeft tijd voor je
De meeste nerds – en ik gebruik ‘t woord liefdevol – houden niet van sport en hebben weinig sociale verplichtingen dus hij heeft tijd genoeg voor jou. En als jij dan eens op stap wil met je vriendinnen, kan hij best zonder je. Hij heeft vast wat leuks te doen: een boek over programmeren lezen bijvoorbeeld of iets met een soldeerbout.

Hij leert snel
Hij weet misschien niet zo goed waar je de beste cocktails kan krijgen of wat er in de mode is, maar hij is slim dus hij leert snel. Met een beetje hulp – en een goede motivatie – kan hij gemakkelijk een superslimme hipster worden. Win-win!

Hij vindt onderstaand filmpje waarschijnlijk Hi-La-Risch. Dat hoop ik tenminste, anders moet ik nog even verder studeren.

Lees ook:Praten over anticonceptie, niet cool
Lees ook:Een blauwtje lopen?
Lees ook:Zin in flitsdaten?
Lees ook:Vrouwen vallen op slimme mannen
Lees ook:Over liefde op het eerste gezicht

Eén reactie op “Nerds zijn de perfecte vriendjes

  1. Casper

    Dit is eg un poep site ik kan niet eens terug naar de opdrachten

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.