Mannen zijn niet alleen bezig met seks

human-43351_640

Nieuw onderzoek laat zien dat mannen soms verder kijken dan de lol in bed.

Amerikaanse onderzoekers komen tot de conclusie dat wanneer de vrouwen schaars zijn, mannen wel degelijk willen gaan voor een lange en duurzame relatie in plaats van het bed induiken met zoveel mogelijk verschillende vrouwen.

Het onderzoek werd gedaan bij de Makushi, een volk dat op de savanne van Guyana woont. De onderzoekers ondervroegen 300 mannen en vrouwen die tussen de 18 en 45 jaar oud waren en tot de Makushi behoorden. De ondervraagden woonden op het platteland, in samenlevingen waarin gemiddeld voor elke 100 vrouwen 90 tot 140 mannen te vinden waren.

Uit het onderzoek blijkt dat Makushi-mannen sterker geneigd zijn tot ‘losse seks’ dan vrouwen. Dat is in lijn met wat je zou verwachten. Maar de onderzoekers ontdekten ook dat wanneer de vrouwen schaars zijn, mannen juist sterker geneigd waren om te verlangen naar een langdurige relatie. Het maakte daarbij niet uit hoe oud de mannen in kwestie waren.

Opvallend dus, dat geldt waarschijnlijk ook voor westerse mannen, misschien kunnen wij vrouwen daar ons voordeel mee doen. Het onderzoek is gepubliceerd bij Scientias.

Lees ook:Kinderen met oude vader vaker problemen
Lees ook:Over single zijn
Lees ook:Vrouwen vallen op … knappe mannen
Lees ook:Vrouw zoent gemiddeld vijftien mannen voor ze de ware vindt
Lees ook:Online daten kan je veel geld besparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.