Mannen begrijpen vrouwen echt niet

Foto: Flickr.com/Liz Henry

Foto: Flickr.com/Liz Henry

Waarom juist mannen en vrouwen samen kinderen moeten maken, is een raadsel. We begrijpen elkaar namelijk echt niet. Volgens wetenschappers ui het West Duitse LWL University Hospital in Bochum hebben mannen geen idee wat er in het hoofd van een vrouw omgaat.

De knappe koppen hebben niet bevestigd dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus, maar ze kunnen wel verklaren waarom we soms zoveel moeite hebben elkaar te begrijpen. Vroeger, toen mannen nog jagers waren en vrouwen op de kinderen en de grot pasten, was het voor mannen veel belangrijker om andere mannen te begrijpen dan andere vrouwen.

Zo’n oerdame was redelijk ongevaarlijk, maar een oerman kon met een goedgemikte klap van z’n knots zo je leven beeindigen. Daarom was het voor mannen veel beter om te leren inschatten hoe andere mannen dachten dan wat er in de koppies van vrouwen omging.

De Duitse wetenschappers hebben dit ontdekt door de hersens van mannen te scannen wanneer ze naar foto’s van verschillende mensen keken. Wanneer ze naar foto’s van andere mannen keken, werden gebieden van herkenning en herinnering actief. Wanneer ze naar beelden van vrouwen keken gebeurde er, eh, minder. Hier concludeerden de wetenschappers uit dat mannen in ieder geval minder empathie voor vrouwen voelen dan voor elkaar.

Lees ook:‘Vrouwen met tattoos zijn sletten’
Lees ook:Vrouwen onderschatten hun prestaties tegen mannen
Lees ook:Een relatie met je beste vriend(in), werkt dat?
Lees ook:Matchmaker: ‘Mannen, blijf realistisch’
Lees ook:Machomannen ruiken woestaantrekkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.