Vrouwen onderschatten hun prestaties tegen mannen

crowd-464571_640

Dit onderzoek laat zien dat vrouwen onzekerder zijn over hun prestaties wanneer ze het tegen mannen moeten opnemen.

Onderzoekster Lotte Vermeulen testte het spelgedrag van vrouwen in een aangepaste versie van het tennisspel Pong. De deelneemsters dachten dat ze de ene keer tegen een mannelijke, en de andere keer tegen een vrouwelijke tegenstander speelden. In werkelijkheid speelden ze elke keer tegen de computer zelf. Om het gevoel van tegenstand te vergroten, werden de vrouwen van tevoren voorgesteld aan de personen waarvan ze dachten dat zij hun tegenspelers zouden zijn.

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen meer stress voelen wanneer ze het tegen een man moeten opnemen dan wanneer ze tegen een vrouw spelen.

Het is zo dat vrouwen minder competitief zijn wanneer ze tegen een mannelijke tegenstander denken te spelen, ze schatten hun eigen vaardigheden dan lager in. Ze schatten in dat de man beter zou zijn in het spel, dan de vrouw.

Dit onderzoek gaat puur over de game-industrie maar in het echte leven gaat het vaak ook zo. Omdat mannen meestal heel zelfverzekerd overkomen, zijn er veel vrouwen die zich daardoor geïntimideerd voelen. Tijd dus voor de man om wat meer zijn softe kant te laten zien, het zal interessante vrouwen aantrekken.

Lees ook:‘Vrouwen met tattoos zijn sletten’
Lees ook:Mannen helpen eerder een vrouw op hoge hakken
Lees ook:Mannen begrijpen vrouwen echt niet
Lees ook:Daten veel stressvoller voor mannen
Lees ook:Mannen denken aan sex, hoe komt dat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.