Mannen zijn oppervlakkig

blogging-336376_640

Ze ontkennen het zelf erg graag want naast looks willen mannen naar eigen zeggen ook wat inhoud bij hun dame. Datingexpert Hayley Quinn deed een onderzoekje.

Datingexpert Hayley Quinn was benieuwd naar de oppervlakkigheid van mannen op Tinder en besloot twee profielen aan te maken. Eén van Hayley, waar ze foto’s van alledaagse situaties opzette. In de omschrijving schreef ze dat ze graag wandelt, van pindakaas houdt, aan yoga doet en dat ze haar eigen bedrijf runt. Daarnaast maakte ze een profiel aan voor Sonia, de sexy versie van haarzelf. Ze kreeg false wimpers, haarextensions, haar decolleté werd opgepompt en ook de make-up werd rijkelijk gebruikt. Haar omschrijving luidde dit keer: Love life, love my friends. Xoxo.

Het verschil in reacties was behoorlijk. Pure Hayley kreeg 195 matches en opgepompte Sonia maar liefst 324. Haar experiment had ook nog een dieperliggende reden: “Ik besloot om deze video te maken omdat we in een wereld leven die online wordt geleefd. Ik maakte me zorgen dat mensen geloofden in een neppe ‘perfecte’ versie van de realiteit in plaats van te focussen op het echte leven.” Ze was dan ook aangenaam verrast dat mannen toch ook wel duidelijk interesse toonden in haar echte profiel.

Ze.nl schrijft dat Tinder over het algemeen natuurlijk al een beetje een vleeskeuring is en dat je de meningen daar niet zo serieus moet nemen, maar toch geeft het volgens mij best een realistisch beeld van de kijk op de wereld tegenwoordig.

Lees ook:Nieuwe dating app: The League
Lees ook:Tinder oppervlakkig? Doe aan zelfreflectie
Lees ook:Dit is de populairste vrouw op datingsite OkCupid
Lees ook:1,2 miljoen Nederlanders zoeken date via Tinder
Lees ook:Online daten, leer het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.