1,2 miljoen Nederlanders zoeken date via Tinder

Foto: joop.nl twitter/Johan Fretz

Foto: joop.nl Twitter/Johan Fretz

Momenteel gebruiken zo’n 1,2 Nederlanders de dating-app Tinder. Oftewel: ongeveer 7% van de Nederlandse bevolking zoekt via deze app naar een date. Een woordvoerder van Tinder vertelde dit tijdens een gesprek met iPhoned. In oktober 2013 gebruiken nog maar 330.000 Nederlanders de app.

Inmiddels lijkt aan de grootste groei wel een einde te zijn gekomen. Niettemin is een mijlpaal van 1 miljoen Nederlandse gebruikers op zijn minst indrukwekkend te noemen.

Tinder is zo populair omdat de app naadloos aansluit op onze datingcultuur. Nederlanders willen wel een relatie, maar hebben niet de behoefte om dit openbaar te maken. Tinder lijkt wel wat op een spelletje en is bovendien laagdrempelig. Waar je op datingsites een heel profiel in moet vullen inclusief omschrijving van jezelf, show je op Tinder gewoon een paar foto’s.

Op dit moment is de app beschikbaar in 24 talen en hebben de makers plannen om Tinder in China te introduceren. Wereldwijd worden er dagelijks 500 miljoen profielen beoordeeld en ontstaan er elke dag vijf miljoen matches. ‘Hoe werkt Tinder’ was één van de populairste zoekopdrachten voor online zoekmachines in 2013.

Lees ook:Tinder: matches delen met vrienden en inzoomen op foto’s
Lees ook:Hinge gaat de strijd aan met Tinder
Lees ook:Getest: datingapp Tinder
Lees ook:Een interactief spelletje, leuk maar geen voorwaarde
Lees ook:Nederland singleland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.