Tinder oppervlakkig? Doe aan zelfreflectie

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sean Rad, oprichter van Tinder, zegt dat Tinder niet bedoeld is als datingapp. Ook al ontmoette hij zijn huidige vriendin via Tinder, de app is gemaakt om nieuwe mensen te leren kennen. Vind je Tinder oppervlakkig? Dan moet je volgens hem aan wat zelfreflectie doen.

Sinds Tinder in Nederland verkrijgbaar is, kreeg de app wagonladingen kritiek. Zo werd de app een ‘oppervlakkige vleeskeuring’ en een ‘verslavende datingapp’ genoemd. De app werd zelfs vergeleken met Hot or Not spelletjes en er werden Tinderfeestjes georganiseerd waarbij een telefoon werd aangesloten op een groot televisiescherm. Beviel het de gasten wat ze zagen, dan schreeuwden ze met zijn allen ja en kreeg de foto een like. Beviel het de groep niet? Dan werd de persoon op de foto weggedrukt.

Toch vindt oprichter Rad dat je aan wat zelfreflectie moet doen als je denkt dat de app alleen maar oppervlakkig is. ‘’Mensen zijn slim wanneer ze naar foto’s kijken. Het gaat niet alleen maar om het uiterlijk. Wanneer je bijvoorbeeld een gespierd sportschooltype arrogant op de foto ziet staan, zul je diegene weg klikken. Foto’s verraden namelijk karaktereigenschappen’’, vertelt hij aan Business Insider. ‘’De app draait om het vinden van mensen met wie je een verbinding voelt.’’

Lees ook:Tinder binnenkort beschikbaar voor Windows
Lees ook:Nieuwe dating app: The League
Lees ook:Utrechtse politici te vinden op datingapp Tinder
Lees ook:Sporters in Sotsji massaal op Tinder
Lees ook:Nieuwe app Hinge: daten via vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.