Stress maakt vrouw onaantrekkelijk

Foto: Flickr.com/Public Domain Photos

Foto: Flickr.com/Public Domain Photos

Ben je een aantrekkelijke single-lady die maar niet aan de man komt? Misschien ben je te gestresst. Finse wetenschappers ontdekten dat mannen stress feilloos herkennen en onaantrekkelijk vinden.

Onderzoekers van de universiteit van Turku lieten mannen foto’s van vrouwen zien en vroegen hen ze te beoordelen op aantrekkelijkheid. De heren hadden geen enkele moeite om stressloze van gestresste gezichten te onderscheiden.

Objectief was er niets mis met de gezichten, het waren allemaal mooie, aantrekkelijke, symetrische vrouwen, maar mannen herkenden onbewust het stresshormoon cortisol in hun uiterlijk. Onderzoeker Markus Rantala verklaart dat mannen zich het meest aangetrokken voelen tot dames die gezonde kinderen kunnen baren, en wat dat betreft hadden de minder gestressten een streepje voor.

Dames met weinig cortisol in hun bloed zijn gezond, slank en supervruchtbaar. Gestresste vrouwen zijn echt minder gezond, cortisol richt namelijk flink wat schade aan: het onderdrukt het immunsysteem en zorgt ervoor dat het lijf altijd in opperste staat van paraatheid is. Het kan zelfs hartproblemen veroorzaken.

Gestresste vrouwen met een kinderwens en een drukke baan moeten misschien prioriteiten gaan stellen. Hun carriere schaadt hun liefdesleven en daarmee de kans op kinderen en misschien ook wel hun algemene gezondheid.

Lees ook:Koop fruit en groente in plaats van lippenstift
Lees ook:Sexdaten is goed voor je
Lees ook:Machoman steeds minder geliefd
Lees ook:Sommige vrouwen zijn te knap om te trouwen
Lees ook:Man maakt Tinder-selfies na

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.