Sommige vrouwen zijn te knap om te trouwen

Zooey Deschanel Foto: Fox

Zooey Deschanel heeft een perfect hoofd voor een affaire. Foto: Fox

Wetenschappers weten het zeker: sommige vrouwen zijn te aantrekkelijk om te trouwen. Des te knapper en vrouwelijker de dame, hoe meer mannen slechts in haar geïnteresseerd zijn voor de sex. Serieuze relaties gaan de heren liever aan met minder aantrekkelijke types.

Vruchtbare types
Engelse wetenschappers vroegen een paar honderd mannen om samengestelde foto’s van vrouwen te bekijken. Ze vroegen hen wie ze zouden kiezen voor een affaire en met wie ze een serieuze relatie wilden beginnen. Des te knapper, vrouwelijker en vruchtbaarder de vrouw (kleine kaak, volle lippen, grote ogen) hoe minder de mannen hen overwogen voor een serieuze relatie.

Vrouwen die wel als serieuze levenspartners werden gezien, waren minder knap en hadden wat mannelijkere trekken. Wetenschapper Anthony Little van de University of Stirling and Benedict legt uit dat mannen deze keuze maken omdat ze denken dat minder aantrekkelijke vrouwen hen niet zo snel zullen bedriegen. Little: “Als een man bedrogen wordt, is er een kans dat hij het kind van en ander moet opvoeden.” En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

En dan de vrouwen
Overigens hebben vrouwen ook verschillende voorkeuren voor verschillende soorten relaties. Dames op zoek naar een huwelijkspartner kiezen vaak wat sulligere types met minder testosteron – en dus ook minder mannelijke trekken – omdat ze denken dat die trouwer zijn. Maar als een dame vruchtbaar is en op zoek is naar een flirt of affaire, dan kiest ze eerder een bonk testosteron met veel baardhaar en een lage stem om de kans op bevruchting zo groot mogelijk te maken.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Je baan zegt iets over je seksleven
Lees ook:Leden Victoria Milan besteden meer dan een uur per dag aan overspel
Lees ook:Mannen houden van natuurlijke borsten
Lees ook:Crisis misschien wel goed voor relaties
Lees ook:Stress maakt vrouw onaantrekkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.