Gespreksstof voor de eerste date

10290964933_8dbb8d9e47_b

Het is erg vervelend als je een date hebt afgesproken met een leuke man en de gespreksstof na een poosje op is. Met deze voorbereiding gaat dat niet gebeuren.

Ik onderscheid in dit bericht twee verschillende soorten dates.

Een gewone date

Waarschijnlijk ken je de man waarmee je gaat daten al een beetje. Je hebt elkaar ergens online of in het echte leven ontmoet en nadat het contact houden bevalt, besluiten jullie af te spreken.

Aan het begin van de date kun je natuurlijk prima vragen hoe zijn dag was, wanneer hij dat vertelt heeft en jij het over jouw dag hebt gehad kun je lichtjes terugdenken aan de afgelopen gesprekken. Hebben jullie dezelfde interesses waar je het over zou kunnen hebben? Een toevallige gemeenschappelijke vriend waarbij je erg benieuwd bent naar zijn connectie met hem of haar? Eigenlijk kun je alles wel bespreken. Bij sommige mannen letterlijk alles, bij anderen moet je een beetje uitkijken. Misschien wel zo veilig om het een eerste keer rustig en netjes te houden. Geef hem ook absoluut tussendoor soms een complimentje. Niet de hele date door natuurlijk, maar als je vindt dat hij er leuk uitziet mag je dat best zeggen. Het is tenslotte ontzettend leuk als hij zich voor je heeft uitgedost.

Een blind date

Je vriendin heeft een date voor je opgezet en je hebt geen flauw idee wie je kunt verwachten. Eigenlijk is dat een vloek en een zegen.

Er is nu namelijk teveel gespreksstof. Je wil deze man leren kennen voor je met hem mee naar huis gaat, maar tegelijk wil je natuurlijk ook niet als een detective overkomen door tientallen vragen op hem af te vuren. Op dit moment is het vooral goed om op zoek te gaan naar de gezamenlijke interesses. Vooral als blijkt dat hij iets leuk vindt wat ook een passie van jou is, raak je daar niet over uitgesproken en is de date zo voorbij gevlogen. Wanneer blijkt dat jullie vrijwel niets gemeen hebben, is het wel zo beleefd aardig te blijven en kun je het over wat algemenere dingen hebben zoals zijn werk of zijn eigen hobby’s. Ook bij hem geldt: geef hem een complimentje als je vindt dat hij er goed uitziet. Niet alleen vrouwen vinden het leuk om dat te horen.

Succes en veel plezier op je date!

Lees ook:Verras je crush met sinterklaas
Lees ook:Hou je look natuurlijk op de eerste date
Lees ook:5 tekenen dat zij interesse heeft
Lees ook:De basisregel voor een one night stand
Lees ook:Je kleding op de eerste date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.