Mannen eten minder bij blauw licht

cook-366875_640

Onderzoek wijst uit dat mannen minder eten bij blauw licht, daar kunnen we ons voordeel mee doen.

De University of Arkansas heeft onderzoek gedaan naar eetgedrag bij mannen en vrouwen. Aan 112 vrijwilligers werd gevraagd om een avond te vasten. De dag daarop kregen ze een uitgebreid ontbijt voorgeschoteld.

De ruimte waarin dit ontbijt gegeten werd, had drie verschillende zones. In elk deel was andere verlichting: wit, blauw en geel. De proefpersonen mochten zoveel eten als ze wilden en achteraf vulden ze een vragenlijst in.

Wat bleek was dat mannen in de blauw verlichte ruimte duidelijk minder aten dan in de andere twee ruimten. Door het blauwe licht zag het ontbijt er voor hun minder lekker uit.

De mannen gaven wel aan dat de kleur van het licht de smaak van het eten en hun zin in eten niet veranderde. “Omdat er van nature weinig blauwkleurige voedingsmiddelen zijn, twijfelen mensen er mogelijk aan of voeding met een blauwe kleur wel veilig is”, is de conclusie van de onderzoekers. Dat meldt NU.nl.

Vrouwen aten overal evenveel, maar dat komt door de onderzoekers waarschijnlijk omdat het vrouwelijk reukvermogen wat beter is: Vrouwen ruiken mogelijk meer dan mannen

Mijn radertjes gingen gelijk draaien, op wat voor manier zouden we dit feit naar onze hand kunnen zetten? Als je bijvoorbeeld een man date, maar hem liever een paar grammetjes ziet afvallen voor je volledig met hem door wil, lijkt dit me wel een handige oplossing. Geen vervelende, confronterende gesprekken nodig. Gewoon een nieuwe lamp voor hem kopen en hem daar onder laten eten. Niet dat het zo standaard is om na een paar dates een lamp aan te schaffen voor de man, maar dat is in dit geval de enige optie…

Lees ook:Machoman steeds minder geliefd
Lees ook:Wat trek je aan op een eerste date?
Lees ook:Ook voor mannen: rood shirt = scoren
Lees ook:Daten met sterren via Tinder
Lees ook:Koop fruit en groente in plaats van lippenstift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.