Online dating: 50.000 euro armer

Foto: fleurflirt.nl

Foto: fleurflirt.nl

Een man uit New York heeft de datingsite OkCupid voor de rechter gesleept. Een oplichter op de site had hem voor 50.000 euro bestolen. Het slachtoffer pleit voor een betere screening van de leden van de site. De 65-jarige Michael Picciano kreeg voor het eerst op 11 februari 2013 een boodschap van ‘genuineguy62′. Hij voelde zich veilig en bij deze virtuele date die zichzelf Bruce Thompson noemde omdat hij een profiel had bij OkCupid, dat zichzelf profileert als de beste gratis datingsite. 

Tegen maart communiceerden de twee al met elkaar via de telefoon, Skype en mail. De verliefde Picciano zette op vraag van Thompson zijn datingprofiel op non-actief omdat ze elkaar nu hadden gevonden. Picciano liet zich overhalen om meer dan 17.000 euro over te maken aan zijn nieuwe liefde om hem te helpen bij het opstarten van zijn zaak in computeronderdelen.

Hoewel hij zijn geld stuurde naar ‘Dennis E. Racer’ in Addison, Texas en ‘Edmond Thebeau’ in Canada rook Picciano geen onraad. Liefde leek bij deze goedgelovige man echt blind te zijn. In april maakte hij nog eens meer dan 33.358 euro over aan ‘MacBenson and Associates’ in het Verenigd Koninkrijk. Diezelfde maand besloot Picciano dan toch maar Thompson na te pluizen op een site genaamd malescammers.com.

Hij ontdekte dat Thompson dezelfde gegevens had gebruikt om andere mannen op te lichten en stapte naar de politie. Als terugbetaling kreeg hij een vervalste cheque. De oplichter kon niet worden opgespoord.De man zette uiteindelijk de communicatie met de crimineel stop, maar hij zegt dat de bedrieger nog steeds slachtoffers maakt op OkCupid onder de naam ‘bigheartedbt’. Nu wil hij via de rechtbank zijn verloren geld terugkrijgen.

Lees ook:Online daten kan je veel geld besparen
Lees ook:Dater geeft bijna 2000 dollar uit aan zelfpromotie
Lees ook:Wiskundegenie hackt datingsite en vindt de ware
Lees ook:Datingsite OkCupid komt op voor homorechten
Lees ook:Overspel-datingsite populair in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.