Wiskundegenie hackt datingsite en vindt de ware

Foto: Chris McKinlay en zijn perfecte vrouw

Foto: Chris McKinlay en zijn perfecte vrouw

Een wiskundegenie uit Amerika toonde aan dat het vinden van liefde net zo simpel is als de rekensom 1+1=2. Hij hackte een online datingsite om zijn toekomstige vrouw binnen negentig dagen te vinden.

Chris McKinlay was het zat dat het zo moeilijk was voor hem om de ware te vinden. Daarom ontwikkelde hij een systeem voor de datingsite OkCupid. Hij besloot dit nadat hij zes verschrikkelijke dates achter de rug had, sinds zijn aanmelding in juni 2012.

McKinley ontdekte dat de site hem alleen matchte met singles die exact hetzelfde hadden geantwoord op vragen die leden van de site in moeten vullen wanneer ze zich aanmelden. De wiskundige besloot om het systeem van de site te veranderden en creëerde een systeem waardoor hij de antwoorden van alle vrouwen kon bekijken.

Vervolgens selecteerde hij uit de grote groep vrouwen twee types waarop hij valt: Indische vrouwen van in de twintig en iets oudere creatieve vrouwen. Het werkte en McKinlay ging op 88 dates. Op zijn 88e date ontmoete hij zijn toekomstige vrouw Christine Tien Weng, een kunstenares van 28.

De hacker heeft een boek geschreven over zijn zoektocht genaamd ‘Optimal Cupid: Mastering in the Hidden Logic of OkCupid’ om anderen te helpen met het vinden van hun geliefde.

Lees ook:Datingsite OkCupid komt op voor homorechten
Lees ook:Online dating: 50.000 euro armer
Lees ook:Flirt-o-meter, de datingtool van nu!
Lees ook:Vrouwen vinden inkomen partner belangrijk
Lees ook:Dit is de populairste vrouw op datingsite OkCupid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.