Getest: datingapp Tinder

Foto: Sarah MacKinnon

Foto: Sarah MacKinnon

1,2 miljoen Nederlanders ‘tinderen’, er worden tien miljoen matches per dag gemaakt en zelfs olympische sporters stortten zich in Sotchi vol overgave op de app. Kortom: ik kan niet achterblijven. Met datingsites heb ik (denk ik, ik heb het lef niet op het te proberen) niet zo veel, maar vol verwachting installeer ik deze datingapp.

Ik log in met mijn Facebookaccount en de vleeskeuring begint. Al na twee minuten heb ik een match. Yes! Nu kunnen we chatten. ‘Je vader is een dief’, vertelt hij me. Wat? ‘Hij heeft twee sterren uit de hemel gejat en ze in jouw ogen gestopt…’ Ah, die had ik moeten zien aankomen.

Daarna zie ik vooral veel foto’s van jongens met tatoeages, piercings en bier voorbij komen. Ik zie weinig jongens die een shirt aan hebben en één iemand heeft zelfs helemaal niks aan. Bah. Ieder zijn smaak natuurlijk, maar als ik iemand voor het eerst zie, heb ik toch liever dat diegene wat aan heeft.

Een uur later kom ik erachter dat mijn eerste match met zijn openingszin geen uitzondering was. ‘Als jij een hamburger was, dan was je een hamburger speciaal’, ‘seks is niet het antwoord, seks is de vraag en ja is het antwoord’, ‘niet zo egoïstisch doen, jij hebt je lichaam je hele leven nog en ik hoef het maar één avondje’. De openingszinnen vliegen me om de oren.

Misschien moet ik Tinder niet te serieus nemen. De app wordt immers door veel gebruikers gezien als een spelletje. Laat ik maar meespelen. Hoewel ik nog niet eerder ben begonnen met chatten stuur ik, overmoedig geworden en geheel tegen mijn principes in: ‘deed het pijn toen je uit de hemel viel?’ Meteen heb ik spijt, moest ik nou perse direct zo’n foute zin kiezen?

Maar blijkbaar wordt het gewaardeerd als je als meisje het chatgesprek begint. Wat je zegt, maakt niet eens zo heel veel uit, vertellen verschillende matches me.

Ook mijn omgeving is erg geïnteresseerd in mijn nieuwe verslaving. Mijn zusje moet en zal het ook eens proberen, maar heeft een vriend. Gelukkig voor haar weet ze me te overtuigen en mag ze met mijn telefoon testen of Tinder echt zo leuk is als ze denkt. Waar ik nog last had van enkele terughoudendheid, schroomt zij niet om het gesprek te beginnen.

‘Wat is je lievelingseten?’ vraagt ze al mijn matches met wie ik nog niet had gechat. Binnen een paar minuten heeft ze de leukste gesprekken met zes matches tegelijk. Maar dan komt haar vriend op bezoek, krijg ik mijn telefoon terug en moet ik het weer allemaal zelf doen. Waar ik dus niet zo goed in ben.

Offline heb ik er nooit moeite mee om een gesprek te beginnen of op gang te houden, maar je ziet bij Tinder niet wat iemand denkt, hoe hij reageert en of hij je humor snapt. Misschien dus maar wat minder chatten en gaan daten?

Conclusie

Ik vind Tinder veel leuker dan ik van tevoren gedacht had. De app werkt behoorlijk verslavend en is erg goed voor je ego. Ik heb nog geen date gehad via de app, maar heb inmiddels wel leuke gesprekken en ik ben twee telefoonnummers rijker. Woehoe! Wel merk ik dat je de app vooral niet te serieus moet nemen. Bijkomend voordeel is dat deze app mijn openingszinnenrepertoire heeft verviervoudigd.

Lees ook:Tinder: matches delen met vrienden en inzoomen op foto’s
Lees ook:Tinder lekt privacygevoelige informatie
Lees ook:1,2 miljoen Nederlanders zoeken date via Tinder
Lees ook:Top 10 goede en slechte openingszinnen
Lees ook:Vrouwen maken de dienst uit op Bumble

3 reacties op “Getest: datingapp Tinder

  1. mark

    Ik vind tinder een fantastische tool die ik regelmatig gebruik in mijn coaching praktijk.

    niet enkel voor openingszinnen, maar ook voor profielfoto’s en voorkeuren te bepalen is het handig.

    thanks!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jorien Slager

      Hoi Mark,

      Ik kan me voorstellen dat de app daar ook erg handig voor is. Je ziet zo veel verschillende foto’s en verschillende types mensen voorbij komen.
      Leuk dat je de app op die manier gebruikt in je praktijk!

      Groetjes Jorien

        /   Beantwoorden  / 
  2. Ori

    Ik vind tinder een GEWELDIGE app.

    Niet zo zeer om dates te regelen, maar enorm waardevol om te oefenen met het leuker maken van tekstberichten naar vrouwen. OF MANNEN :)

    Oké, ik moet eerlijk bekennen dat ik wel eens een date gehad heb via tinder, en hier oprecht een hele leuke dame mee heb leren kennen.

    Toch is het oefenen van tekstberichten voor mij de nummer 1 reden om aan iedereen tinder te adviseren :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.