Tinder lekt privacygevoelige informatie

Foto: standard.co.uk

Foto: standard.co.uk

Heb je de datingapp Tinder geïnstalleerd? Grote kans je matches meer van jou te weten konden komen dan je misschien wel wilde…

Zo was het mogelijk om Facebookcodes van matches te achterhalen. Met deze codes konden singles hun matches terugvinden op Facebook. Daarnaast was ook de locatie van bezoekers eenvoudig te herleiden. Beide problemen hebben ongeveer twee weken lang geduurd en zijn volgens Tinder inmiddels verholpen.

Om uit te vinden hoeveel gegevens worden ‘gelekt’ via apps, liet de Britse zender Channel 4 24 uur lang alle verbindingen vastleggen die een smartphone met internet maakt. Een smartphone met bijvoorbeeld dertig bekende apps, wisselt tot 350 duizend keer per dag gegevens uit met meer dan 300 servers in alle delen van de wereld. Het is al langer bekend dat de applicaties vooral informatie doorspelen naar adverteerders.

De telefoon die ongebruikt op tafel lag, maakte in slechts drie kwartier al dertigduizend maal verbinding met 76 servers. Informatie ging naar de VS, maar ook naar Oekraïne, Singapore en China. Hier gelden andere regels voor privacybescherming dan in Europa. De informatie die wordt doorgespeeld bevat vooral privacygevoelige informatie als locaties.

Lees ook:Tinder binnenkort beschikbaar voor Windows
Lees ook:Tinder: matches delen met vrienden en inzoomen op foto’s
Lees ook:Tinder komt met nieuwe betaalde functie
Lees ook:Tinder oppervlakkig? Doe aan zelfreflectie
Lees ook:Getest: datingapp Tinder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.