‘Vrouwen in rood hebben zin in sex’

Foto: Flickr.com/Extra Medium

Foto: Flickr.com/Extra Medium

Vrouwen die rood dragen willen bevrucht worden, dat hebben wetenschappers ontdekt. Rode jurkjes en shirts worden vooral uit de kast getrokken als vrouwen op het hoogtepunt van hun cyclus zitten en hun lijf wil dan maar een ding: ssssssex! Of hun hoofd dat ook wil, is nog niet helemaal duidelijk…

Als een vrouw een rood of roze kledingstuk uit de kast te trekt, betekent dit dus wat. Single dames en heren: dat moeten we dus in de gaten houden.

Lees meer: Wat trek je aan op een eerste date?

Het experiment
In het wetenschappelijke tijdschrift Psychological Science wordt een experiment beschreven waar 128 vrouwen van tussen de 18 en 47 jaar oud aan meededen. Hen werd gevraagd wanneer ze voor ‘t laatst ongesteld waren geweest en wanneer ze rode of roze kleren droegen. Uit die data konden de wetenschappers opmaken dat vruchtbare vrouwen een grote voorkeur hebben voor deze kleuren. Rood of roze werd drie keer vaker dan een andere kleur uit de kast getrokken op vruchtbare dagen.

Hitsige mannen
De wetenschappers houden een slag om de arm als ze dit gedrag moeten verklaren. Ja, vruchtbare vrouwen hebben een voorkeur voor rood, maar dat betekent per se dat ze het als signaalkleur dragen voor hitsige mannen. Het kan ook zo zijn dat er voor deze kleuren gekozen wordt omdat ze gewoon willen opvallen zonder seksuele bijbedoelingen.

Owja, vrouwen dragen in de zomer minder rood dragen dan in de winter. Waarschijnlijk omdat er in de zomer genoeg manieren zijn om aandacht naar zich toe te trekken (blote benen of armen of een flink decollete) zonder rood te hoeven dragen.

Bron: LiveScience.com

 

Lees ook:Mannen extreem aangetrokken tot rode lippen
Lees ook:Machomannen ruiken woestaantrekkelijk
Lees ook:Pil maakt mannen ongevoelig voor geflirt
Lees ook:Meer zon = meer sex
Lees ook:Singles herken je aan hun polsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.