Vrouwen net zulke jagers als mannen

Foto: Flickr.com/philosophygeek

Foto: Flickr.com/philosophygeek

Mannen zijn jagers die vrouwen veroveren en bevruchten terwijl vrouwen niet echt van sex houden en hun benen bij elkaar houden tot ze de vader van hun kinderen hebben gevonden. Dat werd altijd gedacht, maar blijkt helemaal niet zo te zijn. Vrouwen zijn volgens journalist Daniel Bergner doen vrouwen op het gebied van sex niets onder voor mannen.

In het boek ‘What do Woman Want? Adventures in the Science of Female Desire’ laat de journalist zien dat vrouwen echt niets onder doen voor mannen qua sexdrive, jachtinstinct en de prikkels die hen opwinden. Hij gaat met vooraanstaande wetenschappers op zoek naar ‘de waarheid’ en ontdekt van alles.

Deidra het stalkende aapje
Evolutiebiologen psychologen hebben volgens Bergner de afgelopen jaren hun ogen gesloten gehouden voor een waarheid die toch zo in het zicht lag: mannen en vrouwen zijn allebei dieren als het om sex en voortplanting gaat. Hij noemt als voorbeeld een rhesusaapje Deidrah. Wetenschappers zagen bij die apen – die heel veel op mensen lijken – altijd hetzelfde patroon; de mannetjes zette aan tot sex terwijl het vrouwtje het over zich heen liet komen. Maar nadat Bergner en andere deskundigen haar een dag in de gaten had gehouden wisten ze wel beter. Deidrah stalkte de mannetjes waar ze mee wilde paren tot ze er niet meer onderuit konden.

Dierenporno en lesbische sex maken heterovrouwen heet
Het hele idee dat mannen makkelijker opgewonden raken van geile plaatjes is misschien onzin. Er zijn manieren om te testen waar mensen geil van worden. Er wordt gekeken naar een stijgende hartslagbloeddruk en bij mannen wordt er gekeken naar een stijve piemel en bij vrouwen wordt er een elektronische tampon ingebracht die bijhoudt hoe nat ze is.

Vrouwen reageren even sterk op beelden van een man en een vrouw die sex hebben, een vrouw en een vrouw, een man en een man en twee apen die het met elkaar doen. Dat betekent niet dat ze er onderdeel van willen zijn, maar ze raken er wel opgewonden van.

Clitoris groter dan penis
Uit nieuw onderzoek blijkt trouwens ook dat het genotscentrum van de vrouw veel groter is dan men altijd dacht. Het is namelijk niet alleen het uitstekende gedeelte tussen de benen, maar ook alle onderhuidse zenuwen. Volgens nieuwe metingen is dit oppervlakte even groot of misschien wel groter dan een piemel.

Vrouwen zijn dus niet afwachtend en genieten ook van sex. Nieuws of niet, mooi is het wel!

Lees ook:Mannen begrijpen vrouwen echt niet
Lees ook:Vrouwen vallen op grotere mannen
Lees ook:‘Vrouwen met tattoos zijn sletten’
Lees ook:9 afknappers voor mannen
Lees ook:Mannen vallen op blond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.