Tips voor goed eerste bericht

Foto: Flickr.com/borderlys

Foto: Flickr.com/borderlys

Alle relaties starten ergens. Soms als je iemand ontmoet, maar steeds vaker via het internet. Dan moet je dus een berichtje of een mailtje tikken waarin je aangeeft dat je interesse hebt, en dat is best ingewikkeld. Voor iedereen die moeite heeft met een ‘openingsberichtje’ een paar richtlijnen.

Hou het kort – Met 250 woorden ben je er echt wel. Het is een eerste contact, geen biografie. Hoe meer letters, hoe hopelozer je overkomt. Echt.

Stel je voor – Vertel even kort wie je bent en waarom je een berichtje stuurt.

Maak het persoonlijk – Tik op wat je zo aansprak in jullie eerste contact of zijn/haar online dateprofiel en noem eventueel een overeenkomst op of iets dat je opviel. Mailtjes die weglezen alsof ze van iedereen hadden kunnen komen en naar iedereen gestuurd hadden kunnen worden, zijn per definitie oninteressant.

Roep op tot actie – Geef degene die je mailt een reden om te reageren. Stel je een vraag waar je een antwoord op verwacht (Goh, doe je dat nou vaak: vliegvissen?) of stel iets voor waar hij/zij op kan reageren. Koffie doen?

Hou het luchtig – We hebben allemaal onze gedoetjes, maar probeer het zeker in een eerste mailtje luchtig en het liefst vrolijk te houden. Negatieve mensen zijn niet populair.

Let op je spelling – niets zo ergerlijk als iemand die schrijft dat hij/zij nieuwschierig is of een verassing heeft. OMG!

Doe rustig – Gemiddeld duurt het 24 uur voordat je antwoord krijgt op een bericht. Duurt het langer, dan heeft je potentiĆ«le liefde het gierend druk of geen interesse. Ga niet lopen b*tchen als iemand niet op je mail reageert. Als je echt denkt dat hij/zij je bericht niet heeft gezien dan kan je het nog een keer sturen. In alle andere gevallen: pech. Tijd voor een volgend eerste mailtje naar een nieuw persoon.

Lees ook:3 tips om je berichten beantwoord te krijgen
Lees ook:Houd je eerste date kort
Lees ook:Eerste date duurt vaak te lang
Lees ook:Je zelfbeeld tijdens het daten
Lees ook:Mannen worden anders verliefd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.