3 tips om je berichten beantwoord te krijgen

Foto: Flickr.com/borderlys

Foto: Flickr.com/borderlys

Je kent het vast wel: je zit op een datingsite, stuurt een bericht aan een man of vrouw die je leuk vindt en krijgt geen antwoord. Het overkomt iedereen wel eens, maar als het je de hele tijd gebeurt, doe je waarschijnlijk wat verkeert. Hier drie tips om je berichten beantwoord te krijgen.

Neem je laatst verstuurde berichten eens onder de loep en vraag je het volgende af:

Is de titel van mijn bericht opvallend?
Als al je berichten de titel ‘Hallo’ of ‘Hi’ hebben, moet je daar wat aan gaan doen want guess what, dat doet iedereen. Sommige mensen – vooral dames – krijgen echt tientallen berichten per dag, om op te vallen moet je je bericht dus een opvallende titel meegeven. Bedenk een titel die op zijn/haar internetnaam of profieltekst slaat en een glimlach op je gezicht tovert.

Heeft je bericht de goede lengte?
Te korte en te lange berichten zijn allebei moeilijk te beantwoorden. Als je te veel schrijft, kan je te veel van jezelf weggeven waardoor er niets meer te ontdekken valt en op te korte berichten is soms moeilijk te reageren. Drie alinea’s is gemiddeld gezien een goede lengte. Een langer bericht is alleen gepast als je enorm van filosoferen houdt, een korter bericht als je een kort en bondig persoon bent.

Zijn je berichten persoonlijk?
Een standaard bericht dat je aan iedereen stuurt, klinkt als een handige en snelle optie, maar levert meestal niets op. Als hij of zij je die paar minuten om een persoonlijk bericht te tikken niet waard is, kan je er maar beter niet aan beginnen. Uit een onderzoekje van MySingleFriend blijkt dat zeventig procent van de vrouwen zegt dat ze een standaart bericht direct herkent en als ze dat doet, ben je af.

Zorg dat je in je eerste bericht vertelt waarom je hem/haar mailt, vertel iets over jezelf en stel een open vraag over iets wat je potentiële nieuwe lover bezig houdt. Zo is hij/zij getriggerd om te reageren.

Succes met (internet)daten!

 

Lees ook:Negatieve berichten eerder beantwoord
Lees ook:Tips voor goed eerste bericht
Lees ook:Slank, Katholiek en 25 jaar?
Lees ook:Online een bericht sturen doe je zo
Lees ook:Berichten via datingsites: de feiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.