Wat heb jij lekkere lange armen!

Beyonce voor H&M

Beyonce voor H&M

Wat vinden mannen nou echt aantrekkelijk in een vrouw? Geen grote borsten of eindeloze benen, maar lange armen. Serieuze wetenschappers hebben er onderzoekers naar gedaan, dus dan zal het wel zo zijn.

Het is bovendien verstandig om iets aan te trekken waarin je armen langer lijken. Australische en Chinese wetenschappers vroegen proefpersonen wat zij aantrekkelijk vonden aan getekende vrouwenlijven en kregen daar een onverwacht antwoord op: lange armen bleken in de smaak te vallen.

Het onderzoek
In de studie werden in zwart-wit silhouetten gemaakt van 96 lichamen van Chinese vrouwen tussen 20 en 49 jaar. De plaatjes werden getoond aan een groep Australiërs tussen de 18 tot 58 jaar oud, meestal van Europese afkomst. Vervolgens werden de Australische bevindingen vergeleken met die van een controle- groep in Hong Kong om culturele vertekening te vermijden.

De beoordelaars (Australiërs, Chinezen, mannen en vrouwen) waren het roerend met elkaar eens. Scans van jongere, lange en slanke vrouwen werden beoordeeld als aantrekkelijk. Scans van lange vrouwen met langere armen werden extra gewaardeerd. Benen spelen gek genoeg geen enkele rol.

Slanke taille
Vrouwen met een smalle taille, in het bijzonder ten opzichte van hun lengte, werden door iedereen als aantrekkelijk beoordeeld. Daar konden lange of korte armen niets aan veranderen.

Wat mannen nog meer aantrekkelijk vinden?
Rode kleren en een ‘normaal’ uiterlijk.

 

Lees ook:Lange vinger maakt man aantrekkelijk
Lees ook:7 dingen die mannen mooi vinden aan vrouwen
Lees ook:Mannen vallen helemaal niet op ‘lekkere wijven’
Lees ook:Vrouwen willen daten met man met breed gezicht
Lees ook:‘Vrouwen in rood hebben zin in sex’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.