Mannen kunnen moeilijk omgaan met tegenslag

man-390340_640

Als er iets tegenzit bij de mannen die ik ken, is dat meestal duidelijk te merken. Tot nu toe dacht ik dat dat aan de desbetreffende man lag. Dit blijkt niet zo te zijn.

Hoogleraar en klinisch psycholoog aan de VU Ad Kerkhof zegt te weten waardoor het komt dat mannen minder goed met tegenvallers om kunnen gaan dan vrouwen. Volgens hem leven mannen alleen voor hun baan. Ze hebben maar één ‘anker om uit te gooien in de storm’.

Vrouwen hebben veel meer van die ankertjes. Ze leven bijvoorbeeld voor familie, vrienden en hebben meestal veel verschillende hobby’s. Wanneer een vrouw iets overkomt heeft ze al een heel netwerk of heel wat bezigheden om op terug te vallen. Bij een man is dit niet het geval en dus zakt hij weg bij een klap die hem onzeker maakt. Het is zelfs zo erg dat zelfmoorden vaker voorkomen bij mannen dan bij vrouwen, schrijft Trouw.

Hier ligt, naar mijn idee, wel een taak voor de vrouw. Wanneer je een man echt leuk vindt, wil je natuurlijk niet dat hij wegglijdt bij een tegenslag. Laat hem dus merken dat je er voor hem wil zijn. Misschien kun je hem zelfs zeggen dat hij niet helemaal gefocust moet zijn op zijn baan, maar iets verder moet kijken dan dat. Zo kun je hem leren meer van die ankertjes te gebruiken, want hoe meer ankers je uitgooit, hoe meer balans je hebt als er storm uitbreekt.

Lees ook:Mannen kunnen moeilijk omgaan met druk
Lees ook:Een casanova
Lees ook:‘Heteromannen trouwen niet meer’
Lees ook:Vrouwen zijn gevoeliger dan mannen
Lees ook:Mannen en stress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.