Vrouwen zijn gevoeliger dan mannen

hangzhou-571484_640

Het werd al heel lang vermoedt, maar grootschalig onderzoek wijst nu ook inderdaad uit dat vrouwen gevoeliger zijn dan mannen.

Onderzoekers hebben stellen bestudeert en bekeken hoe ze op elkaars tegenslagen reageerden. Vrouwen werden duidelijk meer beïnvloed wanneer hun partner zelf ziek was en wanneer er ziekte of dood in zijn vriendenkring voor kwam. Mannen werden daarentegen helemaal niet beïnvloed door negatieve gebeurtenissen in het leven van hun partner.

Het gevoel van de vrouw als er iets ernstigs gebeurt met of om haar partner heen, is vergelijkbaar met wanneer het hunzelf overkomt. Het emotionele leven van mannen is niet gekoppeld aan ervaringen van hun partner.

Dr. Mervin van het onderzoek zegt er zelf over: “Het is niet zo dat mannen emotieloos of onverschillig zijn, omdat ze sterk worden beïnvloed door wat er gebeurt met zichzelf, maar ze zijn gewoon niet erg emotioneel als het gaat om de gevoelens van hun partner.”

Als gevolg van de verstrengelde belangen van de partner en de familie, worden ouders wel meer beïnvloed door negatieve gebeurtenissen bij hun partners dan niet-ouders.

Lees ook:Vrouwen willen daten met man met breed gezicht
Lees ook:Vrouwen houden van oude koeien uit de sloot halen
Lees ook:Mensen zijn minder kieskeurig dan ze zeggen
Lees ook:Vrouwen onderschatten hun prestaties tegen mannen
Lees ook:Mannen en vrouwen gaan verschillend om met overspel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.