We vallen op mensen met dezelfde roots

kiss-503446_640

Een enorme database aan online date-informatie wijst uit dat de voorkeur van mensen uitgaat naar mensen met dezelfde nationaliteit.

Met dit artikel lijk ik mezelf tegen te spreken, omdat ik eerder sprak over het feit dat soort zoekt soort minder op gaat bij mensen die online daten. Dat gaat echter over persoonlijkheid, terwijl dit stuk over de nationaliteit van mensen gaat. OkTrends doet regelmatig onderzoek naar het date-gedrag van mensen en heeft hier ontzettend veel informatie over. Het bedrijf is namelijk onderdeel van datingsite OkCupid en kan bij de gegevens van zo’n 25 miljoen online datingaccounts. Je kunt er dus van uitgaan dat deze onderzoeken op waarheid zijn gebaseerd.

Naast het onderzoeken van de gegevens die OkTrends heeft, zijn er vragen gesteld aan datingsitegebruikers. Op de vraag of je het liefst iemand van je eigen nationaliteit date, geeft in 2008 45 procent het antwoord ‘ja’. In 2014 is dat minder dan 35 procent.

Uitgaand van deze antwoorden, zou in 2008 de helft van de mensen evenveel interesse moeten tonen in alle nationaliteiten. Opvallend is echter dat uit de statistieken van dit bureau blijkt, dat mensen wel degelijk meer interesse tonen voor mensen met dezelfde roots. Bij vrouwen is dit nog net iets duidelijker dan bij mannen. Aziatische vrouwen vinden bijna alleen aziatische mannen aantrekkelijk, vrouwen met een donkere huidskleur bijna alleen mannen met een donkere huidskleur, latina vrouwen bijna alleen latino mannen en blanke vrouwen vallen vooral op blanke mannen. Er is één uitzondering: blanke mannen zijn bij elke vrouw geliefd behalve bij vrouwen met een donkere huid.

Mannen zijn iets minder kritsch, zij vinden elke vrouw interessant maar de eigen nationaliteit heeft alsnog een hogere score dan de rest. Uitzondering hier is dat mannen met een donkere huidskleur geen sterke voorkeur hebben naar vrouwen met een donkere huidskleur.

Lijkt me een leuk weetje, zo is het gelijk duidelijk bij welke man of vrouw je over het algemeen een goede kans zou kunnen maken. Feit is natuurlijk dat er altijd uitzonderingen zijn, maar in de meeste gevallen kun je je hier wel aan vast houden.

Lees ook:Mannen meer geïnteresseerd in vrouwen ander ras
Lees ook:Speeddaten is gegarandeerd scoren
Lees ook:Vrouwen met lang bruin haar meest populair
Lees ook:Braziliaanse mannen in eer aangetast door Lulu
Lees ook:Vrouwen reageren anders op alcohol dan mannen

2 reacties op “We vallen op mensen met dezelfde roots

  1. freddy

    hallo ik ben op zoek naar een nederlands -Indische vrouw wie kan mij in begeleiden

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rachel Greco

      Wanneer je je op een datingsite aanmeld, kun je dat natuurlijk gewoon in je voorkeuren zetten. Wie weet wat er op af komt!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.