Vrouwen reageren anders op alcohol dan mannen

Vrouwen reageren anders op alcohol, maar hoe komt dat? Gelukkig zijn er mensen die er een lijstje over hebben verzameld.

De mensen die hier iets over verzameld hebben komen samen op wijngekken.nl en delen, zoals je vast kon raden, allerlei dingen over wijn. Het is zo dat vrouwen erger reageren op alcohol dan mannen. Eén van de dingen waarom dat is, is omdat vrouwen op een lege maag drinken. Het is natuurlijk zo dat vrouwen soms wat hapjes laten staan omdat ze aan hun buikje denken en blijkbaar laat zich dat zien in het effect wat drank daarna heeft.

Een ander feit is, dat vrouwen sneller hun wijn opdrinken. “Terwijl een man ongeveer een half uurtje doet over een halve liter bier, dat minder alcohol en meer water bevat, heeft een vrouw haar glas wijn vaak al binnen het kwartier leeg”, zegt Dr. Jarvis.

“Zelfs als een vrouw stevig kan drinken, zal ze een man daarin niet snel verslaan. Vrouwen hebben immers een groter vetpercentage en minder water in hun lichaam. De alcohol wordt verdeeld over het water en daarom houden vrouwen meer alcohol in hun bloed. Dat is ook de reden waarom ze ergere katers hebben.”

Vrouwen geven ook een andere reactie op alcohol dan mannen: zij worden eerder emotioneel en depressief, terwijl een man agressieve trekken gaat vertonen.

Lees ook:Vrouwen die rode wijn drinken, hebben meer zin in seks
Lees ook:Slank, Katholiek en 25 jaar?
Lees ook:9 afknappers voor mannen
Lees ook:Waarom jongens meer vrienden hebben
Lees ook:Meisjes hebben meer sekspartners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.