Facebook voorspelt liefdesleven

friendscout24.nl

friendscout24.nl

De sociale netwerksite kan op basis van de interactie tussen jou en diegene waar je verliefd op bent, voorspellen of jullie een relatie gaan beginnen. Dit blijkt uit gegeven die Facebook heeft vrijgegeven.

Facebook gebruikte anoniem verzamelde data en analyseerde het gemiddelde aantal posts op de tijdlijn tussen twee mensen voor ze hun status van ‘single’ naar ‘in een relatie’ veranderden. De analysten keken naar de 100 posts voor de verandering van status. Daaruit bleek dat er een trage maar kleine toename van het aantal posts is tussen het toekomstige koppel.

Woordgebruik
Vanaf de eerste dag van hun relatie stabiliseren de posts. Dit komt volgens de onderzoekers door het feit dat de verliefde partners meer tijd samen wil doorbrengen. De hofmakerij is achter de rug en de online interacties maken dan plaats voor echte ontmoetingen. De onderzoekers bestudeerden ook het aantal woorden die in verband worden gebracht met positieve emoties zoals liefde en geluk. Die werden dan vergeleken met negatieve woorden zoals haat en pijn. Het aantal positieve woorden steeg aanzienlijk de eerste dagen van een recent bevestigde relatie.

Troost
Als laatste bleek ook dat wanneer een status naar single werd veranderd, het aantal interacties met andere gebruikers met 225 procent steeg. Het gaat dan om troostende woorden van familieleden en vrienden in de vorm van privéberichtjes, commentaren en tijdlijnposts.

Lees ook:Flirt-o-meter, de datingtool van nu!
Lees ook:Facebookgebruikers klagen over reclame datingsites
Lees ook:Facebook verwoest prille relaties
Lees ook:Negatieve berichten eerder beantwoord
Lees ook:Zolang duurt verwerken van liefdesverdriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.