Gezocht: man die z’n rekeningen kan betalen

Foto: Flickr.com/Tax Credits

Foto: Flickr.com/Tax Credits

Vrouwen zoeken geen prins op het witte paard, maar een man die financieel zijn zaakjes op orde heeft, dat blijkt uit onderzoek van datingsite Parship. Als hij zijn eigen rekeningen niet kan betalen of maandelijks moet betalen aan een ex of kind, is hij voor 41 procent van de vrouwen niet aantrekkelijk.

Aangezien de meeste single vrouwen hebben moeten leren hun eigen boontjes te doppen, verwachten ze dat ook van hun toekomstige partner. Mannen met schulden, hoge alimentatielasten of een kind zijn voor sommige vrouwen niet aantrekkelijk. Single-coach Nicole Vening vertelt: “De aanwezigheid van financiële ballast bij een potentiële partner schrikt deze vrouwen haast bij voorbaat af om een relatie aan te gaan.”

Mannen zijn hier trouwens veel minder stellig in, voor slechts 20 procent is het een probleem als een vrouw geldproblemen heeft.

Volgens coach Nicole laten vrouwen door hun stugge houding misschien wel superleuke mannen lopen: “Vrouwen benaderen een relatie veel zakelijker dan voorheen, zowel in financieel als emotioneel opzicht. Een man mag niet te veel gedonder met zijn ex hebben, of gedoe met kids uit een eerdere relatie. Terwijl als een man inzit over zijn kinderen dat juist voor hem pleit. Kennelijk is zo’n man zorgzaam en gaat hij zijn verantwoordelijkheden niet uit de weg. Op zich eigenschappen die ieder bij zijn partner zou wensen.”

In een serieuze relatie houden vrouwen trouwens ook vast aan hun financiële onafhankelijkheid. Als er wordt samengewoond, verwacht twee derde van de ondervraagden dat zij en haar partner een gelijk deel inbrengen om de vaste lasten mee te betalen. Als ze geld over houdt, zet ze dat op haar eigen rekening en wenst ze daar verder niet op aangesproken te worden.

Volg je Dating.blog.nl al op Twitter voor het heetste datenieuws?
Klik hier om het direct te doen.

Lees ook:Mannen willen dat vrouwen rekening meebetalen
Lees ook:Mannen vallen op blond
Lees ook:Affaire via internet
Lees ook:Internet daten absoluut geen taboe meer
Lees ook:Boeken over dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.