Wie date de datedekundige?

bellen“Het wekt bij mij een beetje wantrouwen op dat je een ervaren dater bent, maar nog single.” Met die woorden liet een potentiële date me weten toch niet af te willen spreken. Au. Eerlijk is eerlijk: ik zou ook geen vlees kopen van een principieel vegetarische slager of dieetadvies aannemen van iemand met obesitas, maar mag een datedeskundige zelf niet daten? Dan heb ik een probleem.

Bijna een jaar geleden maakte mijn ex het uit omdat hij geen romantische toekomst voor ons zag. Na een paar maanden gesomberd te hebben, zette ik via e-Matching m’n eerste stapjes in de richting van een date. Ik was nog niet helemaal heel, maar las ik ergens ‘the best way to get over someone is to get under someone’ dus ik besloot er werk van te maken. Ik stuurde berichtjes naar aantrekkelijke mannen en zij mailden mij.

Binnen een paar weken had ik een leuke date. We snuffelden even aan elkaar, maar het werd niets. Dit rondje herhaalt zich sinds dien om de zoveel tijd – niet per se met internetdates – maar nieuwe liefde heeft zich nog niet gemeld. Wat niet betekent dat ik niet op zoek ben. Ik zou het heel leuk vinden om weer eens een man tegen te komen die het leven leuker maakt, maar het wordt steeds lastiger. Met ieder artikel dat ik over liefde schrijf, lijken mijn kansen op liefde af te nemen.

Daten met een datedeskundige is ook wel een dingetje. Zo’n eerste afspraakje voelt sowieso al als examen doen. En doe daar dan maar een schepje bovenop als je date met iemand die artikelen schrijft over ‘perfecte eerste dates‘ en ‘tips om minder gespannen over te komen‘. Het zweet zou me spontaan uitbreken bij de gedachten dat hij/zij al mijn woorden en bewegingen zou analyseren. Maar ja, het is wat het is: ik schrijf nou eenmaal over daten.

Wat nu? Stoppen met schrijven over daten en liefde om zo ruimte te maken voor de ware is een optie, maar niet zo’n goede. Naast dat ik dan mijn rekeningen niet meer kan betalen heeft Google een goed geheugen dus het label ‘datedeskundige’ blijft nog wel even aan mijn naam verbonden. Ik troost me met het idee dat bij de loodgieter de kraan thuis ook wel eens lekt, maar dat hij hem altijd kan maken. Als hij wil. Nou is liefde moeilijk te fixen met een waterpomptang, maar het gaat om het idee.

Lees ook:Onlinedating
Lees ook:Zo ziet mijn perfecte eerste (internet)date eruit
Lees ook:Wie betaalt de date?
Lees ook:Scarlett Johansson bang om te internetdaten
Lees ook:Een date krijgen is moeilijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.