Wie betaalt de date?

Foto: moeders.nu

Foto: moeders.nu

Wie betaalt de date? De man altijd, gewoon omdat dat galant is? Of de vrouw, als zij wat meer verdient dan hij? Of degene die het meest gegeten of gedronken heeft? 

Rob (23) ”De eerste date betaal ik. Als we daarna nog een paar keer daten mag zij op een gegeven moment ook wel eens betalen. Vrouwen willen toch zo graag geëmancipeerd zijn?”

Jannie (37) ”Ik vind het niet erg als een man tijdens de date betaalt. Ik zou niet zeggen dat ik wil splitten of iets dergelijks. Ik zou hem bedanken en/of zeggen dat ik de volgende keer betaal. Bij meerdere afspraakjes moeten de kosten wel een beetje verdeeld worden. Ik zou me er niet prettig bij voelen als de man alles betaalt, hoe rijk hij ook mag zijn.”

Roos (26) ”Maakt het tegenwoordig nog uit wie er betaalt? Mij boeit het weinig meer. We leven in 2014 dus het moet allemaal kunnen.”

Ans (42) ”Ik ben een hele onafhankelijke vrouw die in elk opzicht voor gelijke behandeling staat, maar er is ook nog zoiets als etiquette, wellevendheid, respect etc. Je spuugt ook niet in je soep, je eet ook niet met je handen, je zegt ook u tegen ouderen en je laat gewoon je jas aannemen, je stoel aanschuiven en de man voorop het restaurant inlopen en daarna mag hij betalen. Het is een etentje, geen politieke manifestatie…”

Ernst (32) ”Van oudsher hoor je als man het eerste afspraakje te betalen. Dat is gewoon hoffelijk en heeft weinig met emancipatie te maken. Als een vrouw voorstelt om te betalen voel ik me daar toch enigszins ongemakkelijk bij en dat is echt niet omdat we niet gelijkwaardig zijn.”

Emma (17) ”Mijn huidige vriendje vergat zijn portemonnee op onze eerste date. Geen probleem, ik betaal net zo graag.”

 

Foto: USA Today

Foto: USA Today

Lees ook:Wie betaalt
Lees ook:Mannen willen dat vrouwen rekening meebetalen
Lees ook:Twee op drie mannen, betaalt date graag
Lees ook:Datingsite betalen of niet
Lees ook:Daten: let op de tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.