Hou op met me hoor, Facebook!

De date-reclames van Facebook komen me m’n neus uit. Iedere keer als ik de pagina open, kijken minstens drie knappe mannen me aan vanaf de rechter advertentiebalk. Volgens de tekstjes zijn ze op zoek naar mij, maar daar weten ze zelf vast niets van.

Ja, ik ben 29, woon in Utrecht en ben single en dat heeft Facebook ook ontdekt. Naast de advertenties voor afvallen en gekleurde spijkerbroeken (?!) word ik overstelpt met advertenties voor datingsites. Op rechts lacht Rogier me toe. Ondanks dat het zomer is, draagt hij een muts en is hij op zoek naar mij. Naar MIJ!

Nou zou ik Rogier best graag wat beter leren kennen want hij lijkt me een leuke gast. Maar als Rogier mij echt graag zou willen ontmoeten, had ‘ie me al lang gevonden. We zitten namelijk allebei op Facebook en daar kan hij me berichten sturen. Ik check m’n berichten zeer regelmatig en soms zelfs m’n map ‘overigen’ dus ik weet dat ‘ie dat nog niet heeft gedaan. En al die andere advertentiemannen natuurlijk ook niet.

Lees ook: Flirten op Social Media: zo doe je dat

Nou is dit geen shocker want het is reclame. En ik weet ook wel dat je van die afslankdrankjes geen 10 kilo afvalt, dat niets tegen rimpels werkt en dat van die mooie kledingmerken die me met korting worden aangeboden altijd alleen nog maar XS’jes beschikbaar zijn. Ik vind het gewoon bloedirritant. Afgezien van het feit dat Facebook me iedere keer herinnert aan het feit dat ik bijna dertig en single ben en dat ik daar best wat aan kan doen, voel ik me ook een wandelende creditcard.

Ik wil graag een leuke man ontmoeten en als dat een paar tientjes per maand kost betaal ik dat met liefde, maar Lexa en Pepper jullie liegen tegen me en dat vind ik stom. Echt. Stop ermee. Alsjeblieft?

Groetjes Tosca

En owja: kunnen jullie alsjeblieft wat beter je best doen op de doelgroep: ik heb als rechtgeaarde hetero helemaal geen behoefte om met blonde vrouwen te daten. Waarom denken jullie dat toch? Is dat omdat ik niet op de mannenplaatjes klik?

Lees ook:Facebookgebruikers klagen over reclame datingsites
Lees ook:Facebook voorspelt liefdesleven
Lees ook:Vrouwen worden graag in het openbaar aangesproken
Lees ook:Jongeren datingtips
Lees ook:Deze app vertelt je wie er single is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.