Deze activiteiten zijn leuk op een eerste date

Foto: twitter.com/wibisoerjadi

Foto: twitter.com/wibisoerjadi

Het is zo ver: je hebt iemand gevonden die jou aantrekkelijk vindt én met je uit wil op een echte date. Of het romantisch wordt, ligt natuurlijk aan de chemie, maar wat ga je doen? Ga je uit eten, naar de film of naar het pretpark?

Pianist Wibi Soerjadi heeft sinds kort verkering met Celine en via zijn Twitter-pagina slingert hij uitgebreide fotoverslagen van hun momenten samen de wereld in. Zondag waren ze nog romantisch samen in de Efteling en dat is een supergoede plek voor een date!

Liefde is.. samen een zure mat opsmikkelen.. 😋💘😻✨:p #efteling twitter.com/wibisoerjadi/s… — Wibi Soerjadi (@wibisoerjadi) April 14, 2013

 

Samen gillen in de achtbaan
Volgens Tila Pronk, sociaal psycholoog aan de VU in Amsterdam, is het pretpark een goede plek voor een eerste date. Omdat er spanning in de lucht hangt – achtbanen, spannend! – is er volgens de wetenschapper meer kans dat de date uitgroeit tot een fysieke klik en meer. Lichamelijke aantrekkingskracht is volgens Pronk het belangrijkste aspect van verliefdheid. Daarom kan je dus ook beter samen gaan sporten dan ergens wat gaan eten of drinken.

 Datingsite Lexa vroeg haar leden waar ze het liefste afspraken voor een eerste date. Bijna de helft van de deelnemers vond een restaurant het meest geschikt. Daarna volgt het café of het strand.

Een filmpje pakken
De bioscoop is natuurlijk een goede optie als je op voorhand bang bent dat je elkaar niet zoveel te vertellen hebt. Om discussies over het filmgenre te vermijden, heeft Lexa dat ook meteen even gepeild. Ongeveer een derde van de vrouwen wil op een eerste date een actiefilm zien, terwijl slechts 15 procent van de mannen dat een goed idee vindt. 

De helft van de mannen besluit de sfeer van de avond naar zijn hand te zetten door bij het eerste gezamenlijke bioscoopbezoek voor een romantische film te kiezen. 40 procent van de vrouwen kan zich hierin vinden. Een romantische comedy met een randje actie zou perfect zijn.

Ga bowlen
Volgens lichaamstaal-expert Blake Eastman is bowlen de beste activiteit om te ondernemen op een eerste date en uit eten gaan de slechtste. Hij raadt alle daters aan op hun eerste date zoveel mogelijk te bewegen omdat ze zo de kans hebben om echt te ontdekken wat hij/zij van jou vindt.  Lees hier meer over Eastman en z’n date-advies.

Lees ook:Restaurant slechtste plek voor eerste date
Lees ook:Tongzoen ‘not done’
Lees ook:Wat te doen op een eerste date
Lees ook:Zo ziet mijn perfecte eerste (internet)date eruit
Lees ook:Nederlanders traditionele daters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.