Nieuwe datingsite voor mensen die geen sex willen

Nederland is een nieuwe datingsite rijker: Datenzonderdat.nl. Een site die mensen die geen zin in sex (meer) hebben met elkaar in contact brengt. Na een date of drie via andere sites wordt er meestal wel wat verwacht. Maar hier niet, nou ja, er wordt verwacht dat je niets verwacht. Wel zo relaxt als je geen zin hebt in die polonaise.

Als je om je heen kijkt, kan je al snel denken dat iedereen de hele tijd geweldige sex heeft, maar dat is niet per se zo. Ongeveer twintig procent van de Nederlanders heeft het afgelopen half jaar geen sex gehad. Hoe dat komt loopt nogal uit elkaar. Op de datingsite staat: “Van sommigen is het seksuele verlangen door ouderdom, ziekte, het gebruik van geneesmiddelen (antidepressiva) of slechte/traumatische seksuele ervaringen verdwenen of op de achtergrond geraakt. Anderen hebben het verlangen nog wel, maar zijn – bijvoorbeeld na een prostaatoperatie – niet in staat het in daden om te zetten. Er zijn er ook die nooit seksuele gevoelens hebben gekend en tenslotte zijn er mensen die op een bepaald punt in hun leven simpelweg geen zin meer hebben in ‘het gedoe’.”

Oprichtster Mirjam van der Horst begon de site toen ze het verhaal van een aseksuele vriendin aanhoorde. Zij kon geen leuke partner te leren kennen die er ook niet zoveel zin had en dat vond ze lastig. Mirjam vertelt EenVandaag waarom ze de site startte: “Het missen van intimiteit is vele malen pijnlijker en moeilijker dan het missen van sex. Een partner hebben tegen wie je aan kan zitten, die je een knuffel kan geven en met wie je kan praten over wat je bezig houdt, dat is belangrijk. Mensen hebben mensen nodig.”

sitestat

Wil je op de hoogte blijven van heet datenieuws? Volg de dateblog dan via Twitter @dedatingblognl

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Drukte op datingsites na de kerstdip
Lees ook:Onderzoek naar onenightstands
Lees ook:Flirten, kan ook zakelijk
Lees ook:Leden Victoria Milan besteden meer dan een uur per dag aan overspel
Lees ook:Wie is toch die Marnix van het billboard?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.