Sh*t, je zit in de ‘friendzone’

Foto: TaylorSwiftVeVo

Foto: TaylorSwiftVeVo

Bijna iedereen heeft die dodelijke zin weleens gehoord: ‘Ik zie je meer als een vriend’. Je bent verliefd, verzamelt moed om dat te vertellen en dan reageert jouw liefde zo. Dat is niet wat je ervan had gehoopt. Volgens HuffingtonPost is het oke om in de ‘friendzone’ te zitten.

Als je je neer kan leggen bij het feit dat degene waar jij ‘s nachts wakker van ligt gewoon een vriend is, heb je misschien wat aan deze vijf punten:

Het gebeurt ons allemaal!
Kijk om je heen, je bent niet alleen! ‘Friend Zone’ staat in de Oxford English Dictionary en dat betekent dat het een universeel begrip is. Het overkomt jou, je vrienden en zelfs Taylor Swift.

Je hebt het toch maar mooi gezegd
Tien punten voor je moed. Nu je weet dat het niet wederzijds is kan je verder met je leven. Ook mooi.

Het ligt niet aan jou
Echt! Dat hij of zij geen verkering met je wil, betekent niet dat jij stom bent. Je lief vind jou nou eenmaal leuker als vriend en dat is ook wat waard. Hoeveel goede vrienden heb je nou helemaal?

Kan je uit  de ‘friendzone’?
Soms, maar meestal niet. De meeste mensen weten binnen een paar seconden al of ze elkaar aantrekkelijk vinden of niet. Dus misschien is het handig om uit te zoeken waarom hij of zij geen interesse heeft in een relatie. Is het omdat er geen chemie is of omdat je een boefje, een wrak of ander onaantrekkelijk gedrag hebt vertoond waar aan gewerkt kan worden? Of omdat hij of zij enorm onzeker is/bang is om een nieuwe relatie te beginnen. Dan is er zeker nog een kans. In de toekomst, zeker niet direct.

Geniet van de vriendschap
Ok, het is niet geworden wat je ervan had gehoopt, maar maak er het beste van. Je vond hem/haar toch leuk? Geniet dan van de tijd die jullie samen doorbrengen. Doe leuke dingen, voer goede gesprekken en heb lol. Als je ook dat niet op kan brengen was jij misschien ook niet op zoek naar liefde, maar naar sex. En daar kunnen jullie het altijd nog eens over hebben, toch ;)

Lees ook:Verras je crush met sinterklaas
Lees ook:Praten is goed voor je relatie!
Lees ook:6 redenen waarom hij ineens niets meer laat horen
Lees ook:Het ‘klik’ mystery
Lees ook:Wanneer is het daten weer aangebroken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.