Zo flirt je in het park

Flickr.com/LyndaSanchez

Flickr.com/LyndaSanchez

Op 9 mei (morgen!) organiseert Nieuwe Mensen Leren Kennen (NMLK) de Nationale Picknickdag. Een dag die in het teken staat van ontmoetingen en misschien vind jij er wel een leuke nieuwe date. Om het flirten wat te bespoedigen, heb ik een paar tips voor je.

Draag een zonnebril
Handig tegen de zon, maar ook perfect om een beetje ongezien de andere mensen in het park te bespieden. Een grote zonnebril met donkere glazen werkt natuurlijk het beste. Wel even afdoen als je met een leukert aan de praat bent geraakt want het is wel de bedoeling dat je elkaar uiteindelijk in de ogen kan kijken.

Neem een boek mee
Natuurlijk ga je naar die picknick om nieuwe mensen te leren kennen, maar je voelt je al snel ongemakkelijk alleen op je kleedje. Neem een boek mee zodat je wat te lezen hebt, het liefst een beetje een bekend boek zodat je het ook een gespreksonderwerp kan zijn om ijzige stiltes te voorkomen.

Spreek mensen aan
Mannen en vrouwen vinden het allebei leuk om op een vriendelijke – niet opdringerige – manier aangesproken te worden. Want zeg nou eerlijk, wanneer iemand je laat merken dat je aantrekkelijk bent, zorgt dit op z’n mist voor een glimlach. En uit zo’n kort en oppervlakkig babbeltje is al af te leiden of er genoeg aantrekkingskracht is om nummers uit te wisselen en eventueel een date te plannen.

Drink, maar niet te veel
Een flesje wijn of een paar biertjes meenemen kan geen kwaad. Alcohol maakt je vrijer en loslippiger waardoor je makkelijker mensen aanspreekt en – wanneer dat nodig is – wat makkelijker praat. Probeer trouwens niet meer dan 2 a 3 glazen te drinken want aangeschoten mensen zijn lang niet zo aantrekkelijk als ze zelf denken.

Neem pen en papier mee
Als je de man/vrouw van je dromen tegenkomt is het wel handig als je persoonsgegevens uit kan wisselen. Hoe onhandig zou het fijn als jouw of zijn telefoon leeg is en je daarom niets op kan slaan. Pen en papier zijn altijd handig om in je tas te stoppen, als is het maar om galgje of drie-op-een-rij te spelen.

Daar moet je toch een heel eind mee komen. De laatste tip is simpel, maar effectief: Mensen die openstaan voor nieuwe contacten dragen iets groens. Handig als jij dat ook doet, anders kan het wel eens een stille  lange dag worden…

Lees ook:Tinder: matches delen met vrienden en inzoomen op foto’s
Lees ook:Zo zorg je dat hij je leuk vindt
Lees ook:Vijf regels voor een nette break-up
Lees ook:Mensen herken je aan de ogen
Lees ook:Versieren in de kroeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.