Vrouwen houden van zware mannenstemmen

angry-man-274175_640

Heb jij een zware stem of ben je goed in een zware stem opzetten? Dan heb je geluk, vrouwen kicken erop.

Een lage mannenstem slaan vrouwen eerder op in het geheugen dan een hoge, schrijft Quest. Dit blijkt uit onderzoek van dr. David Smith van de Britse Universiteit van Aberdeen en wanneer je in het hoofd van een vrouw zit, is de weg naar het hart korter. Het onderzoek laat namelijk ook zien dat vrouwen hun partnerkeuze af laten hangen van wat ze zich nog van iemand herinneren. Hoe mannelijker je overkomt, des te beter de genen, is wat vrouwen denken en dat spreekt haar doel aan: een sterk nageslacht.

91 vrouwen kregen voor dit onderzoek afbeeldingen te zien van een voorwerp terwijl een hoge of lage mannen- of vrouwenstem vertelde wat dit was. Een tijdje later kregen de proefpersonen opnieuw twee plaatjes van het object te zien, die net iets van elkaar verschilden en de vrouwen moesten aanwijzen welke afbeelding ze eerder hadden gezien. Hieruit blijkt dat ze vaker de goede foto kozen als een mannenstem hem had aangekondigd, dit is dus beter blijven hangen.

Wetenschappers noemen dit het bewijs dat vrouwen heel gericht informatie opslaan als het om aantrekkelijke mannen gaat. Ze slaan dit op zodat ze potentiƫle partners met elkaar kunnen vergelijken om uiteindelijk de sterkste, vruchtbaarste en dus de beste te kiezen.

Lees ook:Vergroot je kans op een date door je stem te verlagen
Lees ook:Vrouwen die vreemdgaan
Lees ook:Daten met jongere man
Lees ook:Vrouwen willen meer fifty shades of grey
Lees ook:Hebben mannen last van het schoonheidsideaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.