Zo leg je online contact

Via online dating is het best wel eens lastig om goed te openen, want negen van de tien keer reageert iemand niet. Hoe los je dit op?

Online moet je goed voor de dag komen, dus naast je mooiste foto is het eerste bericht het belangrijkst. Het komt zo vaak voor dat je niets meer terughoort, en elke keer krijg je minder hoop. Misschien kan ik je helpen.

Het is bij datingsites verschillend of je een chatbericht, of een gewoon berichtje kunt versturen. Laat ik beginnen met een berichtje. Als je de persoon echt leuk vindt, heb je natuurlijk het profiel goed doorgelezen. Het is leuk om daar op terug te komen zodat duidelijk is dat je echt goed gekeken hebt. Je moet waken voor automatische berichtjes als ‘Hé, wat een leuk profiel. Ik zou wel contact met je willen.’ want dat komt natuurlijk helemaal niet geïnteresseerd over. Laat merken dat je naar het profiel gekeken hebt en haak bijvoorbeeld in op gemeenschappelijk interesses. ‘Wat gaaf dat jij ook van skydiven houdt, waar heb je het zoal gedaan?’ Zo toon je interesse en is het in één klap duidelijk dat jullie hetzelfde leuk vinden, als je dan ook nog een woest aantrekkelijke foto op je profiel hebt, krijg jij sowieso een berichtje terug!

Bij een chatbericht werkt het eigenlijk net zo. Je zou denken dat je daar moet beginnen met een ‘hé!’ of ‘hoi’, maar dat nodigt niet echt uit om te reageren als je de ander niet persoonlijk kent. Tegelijk moet je ook niet doen alsof het een gewoon bericht is en een enorme lap tekst sturen. Doe ongeveer hetzelfde als hierboven, zoek een overlappende interesse en maak daar een opmerking over met een vraag er in verwerkt.

Kijk uit dat je in elk geval, ook in het verloop van het gesprek, niet ongevraagd teveel over jezelf vertelt en vooral open staat voor de ander: stel vragen.

Lees ook:Online een bericht sturen doe je zo
Lees ook:De ongeschreven regels bij online dating
Lees ook:De gevaren van online dating
Lees ook:Voor mannen … vrouwen zijn een doelgroep
Lees ook:Zo jaag je je date niet gillend weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.