5 misvattingen over online dating

iphone-513495_640

Over online dating worden heel wat dingen gezegd, ze zijn bijna allemaal niet waar.

Datewijsheid deelt dit lijstje speciaal voor mannen, ik heb hem voor je aangepast zodat hij naar mijn idee beter klopt en voor iedereen geldt:

1. Online daten is je laatste hoop

Als je dit zelf al doet, zul je in zien dat dit bijna nooit het geval is. Meestal zijn mensen gewoon benieuwd naar mensen die ze in het dagelijks leven niet zouden kunnen bereiken. Wanneer je wel met deze instelling begint met online daten, loop je het risico dat je er niet alles uithaalt wat er in zit. Je geeft het dan van tevoren al op en dat is zonde.

2. Je bent onaantrekkelijk bij weinig bezoekers

Mensen zijn tegenwoordig gewoon erg druk, daarom nemen ze meestal niet de moeite om door te klikken naar een profiel en zijn ze ontzettend selectief in het bekijken van de foto’s. Het zegt dus absoluut niet dat je onaantrekkelijk bent, alleen dat je niet aan bepaalde waarden voldoet die mensen hebben als ze online willen daten. Deze waarden zijn meestal te hoog, dat is een ding dat zeker is.

3. Bij interesse krijg je een bericht

Tegenwoordig is het hip om ‘hard to get’ te spelen, je zult dus vaak wel bezoek krijgen van een interessant persoon die vervolgens geen bericht stuurt. Aan jou de taak om de uitdaging aan te gaan en een bericht te sturen.

4. Online daters zijn altijd eerlijk

Er zijn heel wat verhalen van mensen die online door middel van zielige verhalen, geld weten af te troggelen van mannen of vrouwen. Daarnaast heb je ook veel catfish verhalen; mensen die zich anders voordoen dan ze zijn. Let dus altijd goed op en trap niet overal snel in.

5. Voor de date moet je elkaar goed kennen

Veel mensen denken dat ze elkaar al goed moeten kennen voor ze daadwerkelijk op date gaan. Een beetje weten waar de ander van houdt en elkaars stem horen bij een kort belletje is niet verkeerd, maar de dates die daarop volgen zijn juist om elkaar te leren kennen. Je kunt iemand ook helemaal niet leren kennen met een scherm of telefoon ertussen, je moet bij elkaar zijn om te voelen hoe het samen is.

Lees ook:Soort zoekt soort gaat minder op bij online dating
Lees ook:De ultieme date film Notting Hill
Lees ook:Online daten en succes
Lees ook:Geef het daten niet op
Lees ook:Veilig daten doe je zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.