Mannen zijn ongezonder dan vrouwen

sandwich-434658_640

Mannen kunnen heel wat leren van het ‘dieet gezeur’ van vrouwen, ze moeten namelijk meer op hun lichaam letten.

Het RIVM laat weten dat in 2010 wel 60 procent van de mannen te dik is. Het percentage van 44 procent bij vrouwen is ook niet allerpositiefst, maar we doen het wat dat betreft toch wat beter dan de mannen. Daar komt bij dat mannen tussen de 45 en 65 jaar met 111 procent meer sterven aan hart- en vaatziekten dan vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie. Wat buiten deze cijfertjes al langer een feit is, is dat mannen gemiddeld vier jaar eerder sterven dan vrouwen.

Opvallend is, is dat het lijkt alsof de mannen niet willen veranderen. Ik denk alleen dat dit wel helpt:

Andros Mannenkliniek schrijft dat mannen die hun lichaamsgewicht niet aanpakken, grote kans hebben op het testosteron deficiƫntiesyndroom en op een dodelijke hart- of herseninfarct. Van die laatste gaan mannen volgens mij niet minder eten, maar wat het eerste punt precies betekend kan ze misschien over de streep trekken: verlies van spiermassa, botontkalking, afname van vitaliteit, slaapstoornis, stemmingswisselingen, verlies van libido en van erecties.

Dat mannen geen zin meer zouden hebben in seks als ze hun overgewicht niet aanpakken… Zo ver kunnen ze het toch niet laten komen naar mijn idee!

Lees ook:Over single zijn
Lees ook:Helft mannen dumpt vrouw
Lees ook:Wat je niet moet doen op een film-date
Lees ook:Transseksuelen sterven eerder
Lees ook:Mannen vallen op blond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.