De invloed van je haarkleur op daten

Foto: Laurel House

Foto: Laurel House

Laurel House is een internationale datingcoach, schrijfster en woordvoerder van AYI.com, een online datingsite met miljoenen singles in het Verenigd Koninkrijk. Ze vertelt over de samenhang tussen haarkleur en het aantal keren dat je online datingprofiel wordt bekeken.

Waarom heeft haarkleur effect op het aantal keren dat een datingprofiel wordt bekeken?

Voor een eerste indruk wordt altijd naar de foto’s gekeken. Ondanks dat ik mijn klanten adviseer om als laatste naar de foto’s te kijken, zodat ze eerst wat meer over iemands karakter en innerlijk weten, doen de meesten dit toch. Haarkleur zegt mensen vaak veel en dit heeft te maken met stereotypen. Bij vrouwen met bruin haar denken mannen aan een ander type dan bij vrouwen met bijvoorbeeld rood haar.

Waarom zijn blondines populairder dan vrouwen met een andere haarkleur?

Er wordt al lang gezegd dat blonde vrouwen gewild zijn want blondes have more fun. Terwijl deze fantasie bijdraagt aan de fascinatie, behoort deze slechts tot de helft van de realiteit. Blondines worden vaak gezien als easy-going, spontaan, bruisend, enthousiast, levendig, vrolijk en gelukkig. Kortom: als meer plezier. Ook engelachtig, zoet, onschuldig, verzorgend en vriendelijk zijn karaktereigenschappen die passen bij het stereotype dat er bestaat. Leuk en onschuldig dus. En dat is aantrekkelijk voor mannen. Het heeft er natuurlijk ook mee te maken dat natuurlijk blonde vrouwen zeldzaam zijn.

Waarom worden de profielen van mannen met grijs haar vaker bekeken dan de profielen van vrouwen met grijs haar?

Er zijn veel prachtige zilveren beroemdheden als George Clooney, Pierce Brosnan, Sting, Harrison Ford, Ed Harris en ga zo maar door. Mede door deze knappe mannen met grijs haar wordt de gemiddelde grijze man aantrekkelijker. Verder speelt het mee dat de grijze man een imago met zich meedraagt dat gelijk staat aan serieus, succesvol, vriendelijk, interessant en last but not least rijk. Ze zien eruit alsof ze klaar zijn voor een vaste relatie en het goede leven. Grijze mannen hebben haar in tegenstelling tot kale mannen, wat vrouwen biologisch gezien aantrekkelijker vinden.

Jeugdigheid wordt als aantrekkelijke eigenschap bij vrouwen gezien. Een vrouw met blond, bruin, zwart of rood haar is jeugdiger dan een vrouw met grijs haar en is dus minder aantrekkelijk dan wanneer dit bij een man het geval is.

Lees ook:Grijs haar
Lees ook:7 dingen die mannen mooi vinden aan vrouwen
Lees ook:Mannen vallen op blond
Lees ook:Dure auto maakt man aantrekkelijker
Lees ook:Vrouwen met lang bruin haar meest populair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.