Daten via Facebook

2

Foto: Facebook/vrijgezellen van West-Friesland

‘Vrijgezellen van Overijssel’ (3.306 likes), ‘Vrijgezellen van Lichtenvoorde’ (446 likes), ‘Vrijgezellen van West-Friesland’ (2.143 likes), ‘Vrijgezellen van Brabant’ (9.296 likes), Vrijgezellen van Noord-Holland (12.829 likes) en ga zo maar door. Elke provincie en bijna elke stad heeft tegenwoordig een eigen Facebookpagina waar de meest begeerde vrijgezellen uit die regio op te zien zijn. 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Op de Facebookpagina wordt een foto van de vrijgezel geplaatst. Daarnaast heeft elke vrijgezel een beschrijving waarin staat hoe oud hij/zij is, waar hij/zij woont en naar wat voor vriend/vriendin de vrijgezel opzoek is. Vaak wordt de felbegeerde single opgegeven door vrienden die vinden dat er nodig een partner moet komen. Andere Facebookers kunnen daarna op het bericht reageren of hun vrienden taggen zodat er gedate kan worden!

Sara (22 jaar) zag zichzelf opeens terug op de Facebookpagina ‘vrijgezellen van Friesland’. ”Ik vond het wel grappig. Twee vriendinnen hadden me als verrassing opgegeven, meer voor de grap. De meeste reacties op mijn foto en bericht waren gelukkig heel leuk.”

Luuk (19 jaar) gebruikt de Facebookpagina’s vooral om zijn vrienden aan de vrouw te helpen. ”Als ik een leuk meisje zie, dan tag ik mijn vrienden in het bericht zodat ze met haar kunnen daten.”

Wat vind jij van deze trend? Leuke ontwikkeling?

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Lees ook:Jonge singles ongewenst op vrijgezellenpagina’s Facebook
Lees ook:Drukte op datingsites na de kerstdip
Lees ook:Daten doe je via Facebook
Lees ook:Facebook verwoest prille relaties
Lees ook:Vrijgezel en sex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.