Jeej, sex op de eerste date is oke!

Date niet met collega’s, deel de rekening na een date en heb geen sex op de eerste date: die regels heb je vast al zo vaak langs zien komen dat je denkt dat het zo heurt. Twee Amerikaanse relatiedeskundigen halen al deze ‘regels’ onderuit. Sex uitstellen maakt je niet ineens ‘de perfecte partner’ en mannen die op de eerste date niet de hele rekening betalen zijn goedkope eikels.

Andrea Syrtash en Jeff Wilser schreven het boek ‘It’s OK to Sleep With Him on the First Date And Any Other Rule of Dating, Debunked’ waarin ze in ieder geval deze vijf dateregels ontkrachten:

1 Liefde op de werkvloer is VERBODEN
Werken doen we gemiddeld 36 uur per week en dan zit je meestal in een ruimte met collega’s die even oud, slim en leuk zijn als jij. Nogal logisch dat je daar op een gegeven moment iemand tegen gaat komen die je leuk vindt.. Daten op de werkvloer wordt niet aangeraden, maar waarom niet? De relatiedeskundigen hebben slechts een voorwaarde: “Doe niet te klef! Stuur elkaar geen ‘lieve’ berichtjes via de werkmail en praat niet voortdurend over elkaar tegen anderen op kantoor.”

2 Mannen vallen op bitches & vrouwen op eikels
Jeff: “Dit is een karikatuur van de werkelijkheid. Ik heb nog nooit een vrouw ontmoet die een man onaantrekkelijk vond omdat hij begripvol was en ik moet de eerste man nog tegenkomen die een vrouw liet zitten omdat ze zorgzaam is en luistert.”

3 Slechte sex = slechte relatie
Dit is volgens Andrea een slecht idee omdat we sex nogal snel slecht vinden. Vooral in de beginfase worden mannen en vrouwen vaak aan de kant gezet omdat het niet klikt tussen de lakens. Andrea: “Misschien moeten jullie gewoon even aan elkaar wennen of kan het beter worden als jullie kleine aanpassingen doen. Een bestaande relatie kan wel over gaan als passie en chemie verdwijnt en weg blijft.”

4 Deel de rekening
Jeff: “Een man moet de rekening betalen op een eerste date. Ookal is ‘ie blut. Een man die niet betaalt omdat hij het niet leuk vond of omdat het niet zijn idee was, is goedkoop.”

5 Wacht met sex
Jeff en Andrea zijn het hier over eens: “Het is een fabeltje dat we elkaar leuker gaan vinden als we wachten met sex.” Volgens andere onderzoeken schrijven mannen ‘makkelijke’ vrouwen af als relatiemateriaal, maar dat is volgens de relatiedeskundigen niet waar: “Een man gaat een vrouw niet ineens als de moeder van zijn kinderen zien omdat ze hem een maand niet heeft aangeraakt. Wachten maakt geen chemische reactie los die hem of haar ineens ‘de perfecte partner maakt’.”

Volg je Dating.blog.nl al op Twitter voor het heetste datenieuws?
Klik hier om het direct te doen.

Lees ook:Mannen willen dat vrouwen rekening meebetalen
Lees ook:Seks tijdens je eerste date
Lees ook:Mannen praten nu eenmaal minder
Lees ook:Een relatie met je beste vriend(in), werkt dat?
Lees ook:Hoe denken mannen over slechte profielteksten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.