Tosca test: Second Love

Life is short, have a Second Love’, met die woorden nodigt SecondLove – een dating site voor mannen en vrouwen, die willen vreemdgaan of een spannende affaire of avontuur zoeken – mij uit voor een spannend avontuurtje. Waarom ook niet, ik schrijf me in.

Naast het standaard rijtje dat iedere datingsite wil weten (gebruikersnaam, leeftijd, woonplaats, lengte etc.) moet ik mijn relatiestatus opgeven. Oke, prima. De volgende stap van het inschrijfmenuutje is wat intiemer. Wat zijn mijn seksuele voorkeuren? Sta ik open voor gewone seks/bondage/een trio/dominant zijn/kijken naar seks van anderen/onderdanig zijn/orale seks/een spannend rollenspel/seks voor één nacht/travestie? En wat is eigenlijk mijn gewenste relatie: wil ik online flirten/flirten en dan zien we wel/een ontmoeting/een korte relatie of alleen chatten?

Na een kwartiertje klikken en wegen heb ik mijn meest intieme info vrijgegeven en ben ik lid van SecondLove. Ik mag rondkijken, maar zonder dat ik betaal (70 euro voor één maand lidmaatschap of 30 euro per maand als ik voor een jaar ‘teken’) kan ik weinig. Ik mag geen profielfoto uploaden en de berichten die langzaam binnendruppelen, kan ik niet lezen. Wel heb ik tijd om wat rond te klikken.

Waterput
Na een half uurtje krijg ik een mailtje van SecondLove mailrobot Charlie. Mijn profiel is geselecteerd voor een gratis lidmaatschap. Lees: ben ik lokvoer voor mannen die wel betalen. Ik plaats een foto en lees de eerste berichten die mijn digitale deurmat hebben bereikt. In de dagen die volgen melden tientallen bronstige mannen aan zich mijn digitale voordeur. Ze storten zich op me alsof ik de laatste werkende waterput ben in de Sahara. Maar het gaat ze niet om mij, het gaat ze om mijn, eh, waterput. In twee weken tijd ontvang ik 400 berichtjes en vijftig knipogen.

Na een week mailen kom ik erachter dat het best ingewikkeld is om een date te plannen met een gebonden vent. Twee mannen haken de avond voor de date af omdat ik hen niet op voorhand een pikante naaktfoto wil sturen. Andere dates worden verzet wegens ziekte, werk en spontane vakanties.

Een date
Uiteindelijk eindig ik op een middag met een leuke man in een Amsterdamse lunchroom. Als dit geen test was maar een serieuze zoektocht zou ik deze man zeker beter willen leren kennen. Zonder kleren in een kamer met een bed, maar ik ben niet losbandig genoeg om m’n vriend te bedriegen en ga ik onverrichte zaken naar huis.

Conclusie: De site doet precies wat ‘ie belooft, mensen met snode plannen aan elkaar koppelen. Als je wat tijd investeert kan je vrij rap een aantrekkelijke scharrel regelen. Als ‘aantrekkelijk’ geen voorwaarde is, heb je waarschijnlijk binnen een paar uur al beet. Er zitten zoveel mannen op de site – 5000! – dat er altijd wel een te vinden moet zijn om je ding mee te doen.
Voor mannen schijnt het ingewikkelder te zijn om een sexdate te scoren, uit de verhalen van mannen op de site begreep ik dat de meeste vrouwen meer behoefte hadden aan goede gesprekken dan de horizontale tango.

Meer lezen over m’n SecondLove-avontuur? Er is meer, met smeuïge details. Je leest het hier. 

Lees ook:Leuk seksweetje
Lees ook:Tosca test: meetattheairport.com
Lees ook:Mannen reageren massaal op ergste datingprofiel ooit
Lees ook:Lees je in
Lees ook:NSMBL herenkalender 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.