Singles zoeken date op Koninginnedag

Foto: Flickr.com/ Stijnbockhove

Foto: Flickr.com/ Stijnbockhove

Jagen doe je niet met een geweer, maar met een oranjebittertje in de hand en een vlaggetje op je wang. Zestig procent van de singles hoopt op Koninginnedag een date te scoren, dat heeft datingsite Lexa.nl uitgezocht.

Een woordvoerder van de site verklaart: “Op Koninginnedag zitten de meeste mensen goed in hun vel, heerst er een vrolijke sfeer en men maakt sneller een praatje met elkaar. De ideale omstandigheden voor het vinden van een leuke date. Genoeg redenen dus om op 30 april goed om je heen te kijken.”

De vrijgezel doet ook extra zijn of haar best om te ‘scoren’: zestien procent zorgt hij of zij er extra leuk uitziet.

Tot veel serieuze dates heeft Koninginnedag trouwens nog niet geleid. Van de 1.750 singles die aan het onderzoek meededen heeft negentig procent nog nooit een date geregeld op deze feestdag. Volgens de woordvoerder van de site is de intentie er wel, maar is het lastig om toe te slaan als puntje bij paaltje komt.

Van de singles die al aan het daten zijn, vindt bijna zeventig procent het een perfecte dag om door te brengen met hun nieuwe vlam. De rest gaat liever met vrienden op stap en ziet zijn of haar date later wel weer.

Lees ook:Schoon ben je meer op je gemak
Lees ook:Koelkast Dating Expert: daten op basis van koelkast
Lees ook:Van veel daten word je zelfverzekerd
Lees ook:Helft singles date niet exclusief
Lees ook:Mannen vallen op blond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.