Hoe voorkom je kerststress

Ben je van plan te gaan koken voor familie of vrienden? En wil je het helemaal eigenhandig gaan aanpakken? Dan komt er altijd wel een vleugje stress kijken bij het bereiden van de maaltijd. -Tja, nu is immers het moment gekomen om al je kookkunsten uit de kast te halen. Volg deze tips en het voorbereiden van je kerstdiner zal toch een stuk gemakkelijker verlopen.

Kerst is grotendeels gezelligheid met elkaar dus staar je niet blind op inderdaad je ‘kookkunsten’ Kan je al aardig koken, dan is deze tip tegen stress het best.

TIP! zorg voor rust in de keuken. Ruim je rommel zoveel mogelijk op, was tussendoor af. Dus niet in de vaatwasser, die is voor na het eten. Als je gaat afruimen puilt je vaatwasser al uit. En als je tijdens het koken nog wat nodig hebt, vind je het schoon terug. Gewoon een borstel en een beetje zeep, kleine dingetjes, schaaltjes, vleesmessen, je plank alvast afwassen.

Komen er kinderen? Misschien is gourmetten wel een goed. Kinderen bewegen veel. Als ze wat te doen hebben hoef je ze minder terecht te wijzen en anders ontlast je de ouders die misschien meekomen wel. Gourmet je al bijzonder vaak, denk dan aan het aloude vleesfonduen, dit is net zo leuk en misschien wat origineler.

Lees ook:Voorkom eenzaamheid op kerstavond
Lees ook:Een koortslip, wat doe je eraan?
Lees ook:Over liefde op het eerste gezicht
Lees ook:Voordelen van daten met een volslanke man
Lees ook:Kom op tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.