Kleine datingsites meest populair

Foto: Flickr.com/borderlys

Foto: Flickr.com/borderlys

Als je hebt besloten te gaan internetdaten, is het nog lang niet gemakkelijk om een geschikte datingsite te kiezen. Er zijn er zoveel! Over het algemeen geldt: Hoe bekender de site, des te groter het aanbod. Maar ook: Hoe kleiner de site, hoe groter de waardering. 

Consumentenprogramma TROS Radar deed in het voorjaar van 2010 onderzoek naar online daten. Maar liefst 2400 mensen die de afgelopen twee jaar online hadden gedate, vulden een enquête in over verschillende datingsites.

Best gewaardeerd
De top 5 van de best gewaardeerde pagina’s bestaat niet uit de populaire datingsites met tienduizenden leden die volop reclame maken in de media, maar juist uit initiatieven voor een beperkte groep singles. De best gewaardeerde site in de categorie betaalde pagina’s is FarmDate.nl, een site voor boeren en ‘wannabe’ boerinnen. Boer zoekt Vrouw, maar dan zonder hijgerige televisiecrew.

Op nummer 2 staat ChristianMatch.nl, voor de evangelische en reformatorische christenen die op zoek zijn naar een serieuze partner. 50plusmatch.nl, de datingsite voor de actieve 50+’er die op zoek is naar een serieuze date, legt beslag op de derde plek. Op nummer 4 vind je de christelijke community en datingsite FunkyFish.nl waar je geen profiel, maar een visakte aanmaakt en op nummer 5 Dating-Oost.nl, voor mensen uit het Oost-Nederland.

De top 3 van de gratis pagina’s bestaat uit: FunkyFish.nl, Gay.nl en date2000.nl.

Wat vinden anderen ervan?
Op datingwebsites.nl delen gebruikers hun ervaringen. Altijd handig om even te checken voor je een betaald lidmaatschap aangaat. Daar bestaat de top 3 van meest gebruiksvriendelijke datingsites trouwens uit: PolyAmoryWorld.nl, PolyAmoryMatch.nl en Contactplaats.nl.

Lees ook:Casual datingsites, is dat wat?
Lees ook:Betaalde datingsites zijn niet beter dan gratis pagina’s
Lees ook:Leden Victoria Milan besteden meer dan een uur per dag aan overspel
Lees ook:Datingsite betalen of niet
Lees ook:Decemberkorting op datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.