Zo ga je je date-angsten te lijf

alone-279080_640

Een eerste date brengt de nodige spanning met zich mee. Dit lijstje helpt je om dat te overwinnen.

Zenuwen, zenuwen en nog eens zenuwen, je herkent het vast wel bij eerste dates. Waar komt die angst eigenlijk vandaan? Op Mannenvisie, kwam ik er een artikel over tegen. “Het is een menselijke eigenschap die goed van pas komt in tijden dat we moeten overleven. Het dwingt ons kritisch na te denken over veranderingen en is bruikbaar om de juiste keuze te maken in een levensbedreigende situatie. Echter, vandaag de dag zit deze menselijke eigenschap ons vaak in de weg.” Het probleem tegenwoordig is dat we te strak staan afgesteld. Is er gevaar voor ons leven wanneer de date niet zo uitpakt als gepland? Natuurlijk niet!

Gelukkig geeft de sites 4 stappen om je angsten te overwinnen:

1. Stel een doel buiten je comfort-zone

Dit is ontzettend spannend want je gaat iets nieuws doen, maar zie dit als de voorbereiding op je date die ook nieuw is. Kun je dit aan? Dan wordt die date een eitje!

2. Schrijf positieve dingen op

Wat ga je voelen wanneer je dit doel bereikt? Zal je ontzettend blij en trots zijn op jezelf? Schrijf dat op, daar doe je het voor. Daarnaast schrijf je op wat je ervan kan leren. Jij kunt prima je eigen grenzen verleggen, dus die date gaat goed komen.

3. Ken je angsten

Probeer voor jezelf een lijst te maken met punten waar je nou echt bang voor bent en wat er eigenlijk met je gebeurt als je in een enge situatie zit. Is die angst een reƫle gedachte of kan het ook anders? Wat zou er mis kunnen gaan? En hoe zou je daarmee om kunnen gaan? Soms gaan dingen anders dan je had verwacht of komen er nieuwe dingen op je pad, hoe kun je daar positief naar kijken?

4. Kijk terug

Denk aan nieuwe ervaringen die je eerder hebt gehad. Voelde je je niet ontzettend stoer dat je toen de angst niet liet winnen? Hou dat vast op momenten dat je iets moet doen wat je eigenlijk ontzettend eng vindt.

Jij gaat het helemaal maken op die date!

Lees ook:In 4 stappen meer zelfvertrouwen
Lees ook:Datetip: Bucketlist maken
Lees ook:Afvallen voor je date: snackverleiding
Lees ook:12 tips om beter in je vel te zitten
Lees ook:Zo verwerk je een relatiebreuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.