Eigen date-ervaring: Samenwonen

Gisteren mocht ik een gastartikel schrijven voor de super leuke blog van Thessa over haar single leven: Single and the City, vandaag wil ik mijn rare date-belevenis met jullie delen.

Het is nu ongeveer anderhalf jaar geleden. Ik stond al een tijdje ingeschreven op een datingsite en had meerdere dates gehad. Het leek me in het begin leuk om mensen op deze manier te leren kennen en naarmate de tijd vorderde werd het bijna een verslaving. Na een tijd kreeg ik contact met een jongen, ik noem hem voor het gemak maar even Robert. Het was gezellig om samen te kletsen en van chatten ging het over naar bellen.

De eerste keer dat we belden had ik al een vermoeden dat hij niet helemaal wist waar hij mee bezig was, maar afwachtend als ik ben keek ik het aan. Het duurde niet lang of het bellen werd dagelijks en dan ook altijd minstens een uur. Ik vraag me nog wel eens af hoe hij die tijd heeft kunnen vullen, nou ja vrij simpel eigenlijk: hij praatte vooral over zichzelf. Ook vond hij het nodig zich steeds in te dekken als hij het over een meisje had. ‘Ze betekent niks voor me hoor!’ We hadden nog niet eens een keer afgesproken… Ik knikte, glimlachte en kletste altijd maar gewoon vrolijk mee.

Robert hield van schilderen en vroeg of hij een foto van me uit mocht zoeken om na te schilderen. Dat werd een beetje creepy, gezien we elkaar nog maar één week kenden, maar ik vond het ook wel weer een soort van eer dus zei hem dat het prima was. Hij stuurde af en toe foto’s van hoe het werd en vond het zelf erg leuk om te doen want ‘ik was zo mooi’ *kwijlkwijl*. Een paar dagen later biechtte hij op dat hij aan het tweede schilderij was begonnen, zo was er één voor hem en één voor mij. Ik was blijkbaar erg leuk om te schilderen. Op een gegeven moment begon hij te spammen, als ik te lang niets van me liet horen vroeg hij zich af waarom. Genoeg alarmbellen zou je zeggen, toch besloten we af te spreken.

We hadden wel een gezellige dag hoor, hij had zich best uitgesloofd. We namen een rondvaart en ’s avonds kookte hij voor me. Robert was ook best aardig in het echt, tot hij ’s avonds na de film ineens vroeg: ‘Heb je wel goed op mijn profiel gekeken?’ Ik dacht van wel, maar ging toch wel heel erg twijfelen nu hij dat zo vroeg. ‘Zie je dat schilderij daar?’ Ik knikte. ‘Dat is mijn zoon.’ Hierop volgde zo’n tien minuten een krekelgeluid want ik wist echt niet wat ik moest zeggen. Blijkbaar had hij ergens op zijn profiel verstopt dat ‘ie een kind had, maar niet ontzettend duidelijk want ik doe wel altijd een beetje research voor ik ga daten. Dat ik vooral heel stil was, zag hij als ‘geen afwijzing’ en daar was hij heel blij om. Hij was zo bang dat ik hem daarom liet vallen maar o, wat was hij nu gelukkig want hij vond het zo fijn bij mij.

Ik wilde het liefst gelijk weg maar dat kon helaas niet. Hij woonde mijlenver van mij vandaan en er gingen al geen treinen meer terug. Zoals we hadden afgesproken bleef ik slapen, gelukkig deed hij toen wel normaal. Tot nog toe had ik me best vrolijk gehouden, natuurlijk wist ik al lang dat dit niet de ware voor mij was maar ik wilde dat rustig met hem bespreken. Ik ging even douchen en op weg naar het ontbijt begon hij te praten: ‘Ik zit een beetje te denken hè, ik wil hier eigenlijk al een tijd weg en iets anders gaan zoeken. Maar ik wil eigenlijk liever met je samenwonen, dus daar kan ik beter even mee wachten tot we samen kunnen kijken wat we willen.’ Mijn kin viel op de grond van verbazing, dit was naar mijn idee niet helemaal een logische gang van zaken bij een eerste date. De rest van de ochtend was ik ontzettend chagrijnig en heeft hij me ook vrij snel naar de trein gebracht. Tot nooit meer ziens.

Een tip voor iedereen: check een online ontmoet persoon goed voordat je afspreekt. Ik dacht dat ik dat al wel goed deed, maar hierna ben ik het nog beter gaan doen. Je kunt er niet zeker genoeg van zijn met wie je te maken hebt.

Lees ook:Foto’s op datingsites? Hij vertelt
Lees ook:Kijk uit voor deze mannen
Lees ook:Amsterdam ideale plek om vrouwen te versieren
Lees ook:Mannen zijn te onderdanig
Lees ook:Zo ziet mijn perfecte eerste (internet)date eruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.