Tinder is slecht voor je liefdesleven

Je zou denken dat Tinder je juist helpt je liefdesleven op te fleuren, niets is minder waar.

Onlinedating is inmiddels al bijna geen taboe meer. Datingapps als Tinder, Badoo en Blendr krijgen steeds meer aanhang, wat versterkt wordt door verhalen van mensen die online geslaagd zijn in hun zoektocht naar liefde.

Klinkt mooi toch? Volgens psychologe Emma Kenny geven de apps je liefdesleven echter geen boost. Onderzoek laat zien dat we langer single blijven dan vroeger, ondanks de vele online mogelijkheden. “Omdat we zo verknocht zijn aan online communicatie dat we vergeten zijn hoe we iemand in het echte leven moeten benaderen”, zegt Kenny tegen het vlaamse tijdschrift Goed Gevoel. Ze vindt dat we de kunst van het flirten verleerd zijn.

Ze zegt verder: “Online dating kweekt ongeduldigheid en onzekerheid, we zijn zo overweldigd door al die mogelijkheden van de apps, dat we geen moeite meer steken in ‘echte’ mensen van vlees en bloed. Het is dan ook gemakkelijker om iemand anoniem iets te sturen, en als het niet leuk is, kan je gewoon uitloggen.”

Emma Kenny waarschuwd dat de datingapps zijn gemaakt om je liefdesleven te versterken, niet te vervangen. “Het is een hulpmiddel, maar vervangt het echte flirt- en datewerk niet”, meent ze.

Lekker rondkijken en kletsen dus, maar onthou dat je in het echt ook nog een conversatie moet kunnen houden!

Lees ook:Nieuwe trend: video-daten
Lees ook:Daten met sterren via Tinder
Lees ook:Malware verschuilt zich achter nepprofielen op Tinder
Lees ook:Verschil tussen daten en vlinders in de buik
Lees ook:Tinder binnenkort beschikbaar voor Windows

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.