Malware verschuilt zich achter nepprofielen op Tinder

Verschillende gebruikers van de populaire dating-app Tinder worden gespamd door valse profielen die hen vragen om een videogame te downloaden. De profielen worden gestuurd door geautomatiseerde software. 

De bots starten een korte conversatie – ‘hey’ daarna ‘how are you’ – waarna ze de gebruiker aanraden om het videospel Castle Cash te spelen, ongeacht hoe de echte gebruiker gereageerd heeft. Ze gebruiken daarvoor de link tinderverified.com, zodat het lijkt alsof Tinder meewerkt. Het bedrijf treedt hier naar eigen zeggen proactief tegen op. De desbetreffende accounts worden zonder pardon verwijderd.

Op de vraag hoe Tinder voorkomt dat geautomatiseerde bots die zich voordoen als aantrekkelijke dames en gebruikers verleiden om online spellen te spelen, wordt echter geen duidelijkheid gegeven. Gebruikers kunnen een Tinder-profiel aanmaken door hun Facebook-account te koppelen, maar hier wordt regelmatig misbruik van gemaakt. Tinder is zich hier volgens de woordvoerder van bewust, maar lijkt vooralsnog niet van plan om extra veiligheidsmechanismen toe te voegen.

De gebruikte foto’s zijn vermoedelijk gestolen van een fotostudio uit Arizona en zijn ook gebruikt bij vervalste Facebookprofielen. Ook de ontwikkelaar van de game (Castle Clash) doet onderzoek naar de malware. De oplichting past zich geografisch aan. Zo krijgen Britse Tinder-gebruikers andere dubieuze voorstellen dan Amerikaanse.

Tinder is vaker het doelwit geworden van malware. Onder meer betaalde pornosites zijn actief onder nepprofielen.

Voorbeeld

Lees ook:1,2 miljoen Nederlanders zoeken date via Tinder
Lees ook:Sporters in Sotsji massaal op Tinder
Lees ook:Tinder binnenkort beschikbaar voor Windows
Lees ook:Homo-datingapp geblokkeerd door Rusland
Lees ook:Daten met sterren via Tinder

Eén reactie op “Malware verschuilt zich achter nepprofielen op Tinder

  1. s . werkheim

    tinder is ook nep . zie je oplichten ze is online bekijkt je proviel . ga je kijken bij online is ze niet te vinden of de teksten hee buurman ga je kijken woont ze in limburg puur oplichte rij . afspreken hoe maar willen wel chatten niks aan afspraakje enz denk zelf tinder stuurt nep kwam achter die was is lesbie en stuur me iets moet beter controle of iemand echt is en ook woonplaats heef veel credits gekost vraag me af of er wel een dating is goede dating voor mannen 57 lijk wel 40 denk dat de meeste op geld uit zijn

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.