Omgaan met bindingsangst

people-314481_640

Het is heel vervelend als je bindingsangst hebt en het daardoor moeilijk vindt om met iemand samen te zijn. Dit kun je er tegen doen.

Volgens Be2 kun je bindingsangst het best overwinnen door onherroepelijke besluiten te nemen in het dagelijks leven. Dat hoeft niet groots, maar ga bijvoorbeeld in een winkel aankopen doen waar je niets terug kunt brengen, of schrijf je in voor een activiteit of samenkomst waar je niet zo makkelijk onderuit kan. Zo leer je jezelf op een fijne manier aan dat het niet erg is als iets niet teruggedraaid kan worden, want je hebt er zelf voor gekozen en het is goed zo.

Meestal hebben mensen met bindingsangst minder gevoel voor humor, en dan vooral naar zichzelf toe. Je hoeft niet boos op jezelf te zijn als iets niet helemaal uitwerkte zoals je bedoeling was of als achteraf een andere beslissing slimmer was geweest. Probeer er om te lachen naar jezelf en leer van je fouten.

Daarnaast moet je proberen het verleden los te laten. Als je vroeger veel fouten hebt gemaakt, kijk je daar steeds naar terug en vind je jezelf maar wat dom. Dat moet je niet doen! Iedereen maakt fouten, je eigen fouten steeds voor je zien belemmerd jou in nieuwe stappen zetten en dus ook die relatie aangaan.

Leren om je te binden kan voor sommige mensen een hele uitdaging zijn. Als jij daar één van bent, zal je je best moeten doen om zaken in je leven zo in te richten dat ze je helpen je bindingsangst te overwinnen.

Benieuwd of je bindingsangst hebt? Dan kun je deze test doen.

Lees ook:Blijven daten door bindingsangst
Lees ook:Zo ga je je date-angsten te lijf
Lees ook:Koken voor je date?
Lees ook:12 tips om beter in je vel te zitten
Lees ook:Datetip: Bucketlist maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.